Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

Ebru öğretmene hüzünlü veda

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

24 Kasım Öğretmenler Günü programından sonra haber alınamayan ve evinde ölü olarak bulunan sınıf öğretmeni Ebru Kalaklıoğlu’na (45) görev yaptığı Mehmet Ali Eren İlkokulu’ndaki öğrencileri veda etti. Öğretmenlerinin masasına çiçek bırakan öğrencileri gözyaşlarına hakim olamazken, Ebru öğretmenin kendi el yazısıyla son yazmış olduğu şiir duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

 

MASASINI ÇİÇEKLERLE SÜSLEDİLER

24 Kasım Öğretmenler Gününde hayatını kaybeden Kırıkkale Merkez Mehmet Ali Eren İlkokulu 3-E sınıfı Öğretmeni Ebru Kalaklıoğlu için okulunda anma töreni düzenlendi. Törene, İl Milli Eğitim Müdürümüz Yusuf Tüfekçi, Okul Müdürü Ahmet Türker, Selim Özer Mahallesi Muhtarı Menduh Erdurucan, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Okul bahçesinde düzenlenen anma töreninin ardından, öğrencileri hayatını kaybeden öğretmenleri için öğretmenlerinin masasını fotoğraf ve karanfillerle süslediler.

 

BİZİ DERİNDEN YARALADI

Anma töreni öncesinde saygı duruşunda bulunuldu, Ebru Kalaklıoğlu için dualar edildi. Törende konuşan Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi “Pazartesi günü kendisi bulundu ancak bir gün önce, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde öldüğü tespit edildi. Bizi derinden yaraladı, üzdü. Daha hayatının baharındaydı. Takdiri ilahi diyoruz. Bize şu anda ona dua göndermek düşer. Öğretmenlik değerli ve kutsal bir meslek. Ebru öğretmenin belki öğrencileriyle ilgili çok ciddi hayalleri vardı ancak bilmediğimiz bir nedenle vefat etti. Öğretmenimize Allah’tan rahmet diliyorum, mekanı cennet olsun” ifadesini kullandı.

 

ŞİİRİ DUYGUSAL ANLAR YAŞATTI

Ebru öğretmenin her zamanki masası çiçeklerle süslenirken, öğrencileri de masasına karanfil bıraktı. İl Milli Eğitim Müdürü Tüfekçi, Ebru öğretmenin yazdığı, “Bazer bir kuş gibi, Çaresiz kalırım… Ama kanatlarım Beni göklere götürür. İnsanlar duymaz. Toprak gibi sessiz olduğumda Şimşek gibi feryadım Çakar göklerde! Sonra yağmur olup Akar gözlerimden, Ben onları siler Yine gülerim.” dizeleriyle başlayan şiiri okurken duygulanıp tamamlayamadı, şiiri Okul müdürü Türker tamamlarken öğrenci ve veliler de göz yaşlarına hakim olamadı. Kalaklıoğlu’nun okuldan meslektaşı Ayşe Uludoğan da Ebru öğretmenin çok sevdiği bir arkadaşı olduğunu belirterek, Allah’tan rahmet diledi.

0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x