Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Ekonomi

Elimizi Taşın Altına Koyacağız

Kırıkkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer bir basın toplantısı düzenleyerek 'Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı’ na tam destek verdiklerini açıkladı.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer bir basın toplantısı düzenleyerek ‘Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı’ na tam destek verdiklerini açıkladı.

Başkan Sümer “Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Ülke ekonomisinin daha iyi bir seviyeye gelmesi için hepimiz elimizi taşın altına koyacağız. Bu ülke hepimizin, bizim bu ülkeden başka gidecek yerimiz de yok” diye konuştu.

PROGRAMI DESTEKLİYORUZ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan Enflasyonla Mücadele Programını desteklediklerini belirten Kırıkkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer, “Enflasyonla mücadele çalışmasını Kırıkkale Ticaret Borsası olarak sahipleniyoruz. Türkiye bir defa daha devlet-millet birlikteliğiyle topyekûn bir iktisadi mücadele başlatmıştır. Hazine ve Maliye Bakanlığımız tarafından hazırlanan ve Bakanımız Berat Albayrak’ın liderliğinde başlatılan Enflasyonla Mücadele Programını makroekonomik istikrar için son derece önemli buluyor ve destekliyoruz. Zira artan enflasyon, girdi ve finansman maliyetlerimizi artırmakta, firmalarımızı olumsuz etkilemektedir. Enflasyonla mücadeleyi ne tek başına kamu, ne de tek başına özel sektör yapabilir. Sorumluluk ve görev hepimizindir. Enflasyonla mücadele aynı zamanda işsizlikle, yüksek faizle ve artan girdi maliyetleriyle mücadeledir” ifadesini kullandı.

TOPYEKUN BİR DURUŞ SERGİLEYECEĞİZ

Borsa Meclis Salonunda düzenlenen basın toplantısında konuşan Başkan Sümer “Kırıkkale Ticaret Borsasına üye esnaflarımız, devletimizle birlikte topyekûn bir duruş sergileyecek, elini taşın altına koyacaktır. Bu çerçevede TOBB ve Odalar-Borsalar, her milli konuda olduğu gibi bu konuda da milli bir dayanışma içindedir. İş dünyamızda bir diğer büyük sorun olan ve uzun süredir talep etmekte olduğumuz birikmiş KDV iade süreçlerini hızlandırma planı için de Sayın Bakanımıza ayrıca teşekkür ediyoruz. İnanıyoruz ki, kamu ve özel sektör arasındaki güçlü koordinasyon ve istişareyle içinden geçtiğimiz bu zorlu süreci geride bırakacak ve yeniden tempolu ve istikralı büyüme sürecine gireceğiz. Programa, Borsamıza üye firmalarımızın en geniş şekilde katılımı için çalışacağız” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x