Manşet

Erdoğan Aslıyüce Vefat Etti

Kırıkkale’nin yetiştirdiği önemli değerlerinden biri olan sendikacı, araştırmacı yazar Erdoğan Aslıyüce, hayatını kaybetti. Aslıyüce’nin cenazesi, 10 Haziran Pazartesi günü öğle namazını takiben Fatih Caminden kaldırılacak.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’nin yetiştirdiği önemli değerlerinden biri olan sendikacı, araştırmacı yazar Erdoğan Aslıyüce, hayatını kaybetti. Aslıyüce’nin cenazesi, 10 Haziran Pazartesi günü öğle namazını takiben Fatih Caminden kaldırılacak.

Kırıkkale’nin önemli değerlerinden sendikacı araştırmacı -yazar Erdoğan Aslıyüce İstanbul’da hayatını kaybetti. Türk dünyası ile ilgili değerli çalışmaları bulunan Aslıyüce, 10 Haziran Pazartesi günü Fatih Camiinde kılınacak öğle namazını takiben toprağa verilecek. Erdoğan Aslıyüce’nin 300 sayı yayınlanan Yesevi Dergisi ve 25 adet kitabı bulunuyor.

asliyuce.jpg

İl Gazetesi olarak Kırıkkale ve Türk dünyası için büyük bir değer olan Erdoğan Aslıyüce ‘ye Allah’tan rahmet kederli ailesine ve dostlarına başsağlığı diliyoruz.

ERDOĞAN ASLIYÜCE KİMDİR ?

Erdoğan Aslıyüce 1946 yılında Kırıkkale’nin Delice ilçesinde doğdu. 1970 senesinde Makine Kimya Endüstrisi’nde çalışmaya başladı. Daha sonra 1982’de İstanbul Türk Metal Kurucu Başkanı olarak görev yaptı. 1996 yılına kadar kurumun İstanbul Şube Başkanlığı’nda bulundu. 1972 yılında arkadaşlarıyla birlikte Dur Yolcu gazetesini çıkardı. Bunun yanında 1980 senesinde Konya’da Konevi Dergisi’ni yayınladı. 1 Mart 1993 tarihinde Hoca Ahmet Yesevi Vakfı’nı kurdu. 1994 yılında Yesevi Yayıncılık Şirketi’ni açtı.

Ayrıca 1 Ocak 1994 tarihinden bu yana aylık olarak Yesevi dergisini  çıkarmaktadır. Öte yandan Erdoğan Aslıyüce Japonya, Çekoslovakya, İngiltere, Kanada, ABD, Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, Yunanistan, Bulgaristan, Makedonya, Yugoslavya, Romanya, Tuva, Hakasya, Tataristan, Başkurtistan, Altay Cumhuriyeti, Hollanda, Almanya, İsviçre, Tayland, Sudan, Tayvan, Hong Kong, Kırgızistan, Özbekistan, İsrail, Arnavutluk, Moldavya, Gagavuz, Pridnestroya, Singapur, Suriye, Yakutistan gibi pek çok bölgeyi gezerek 25 farklı kitap yazmıştır.

ESERLERİ
 Her yönüyle Kırıkkale
 Metal İşçilerinin Mücadele Tarihi
 Genç İşçiler
 En büyük grev
 Adım Adım Türk Yurtları
 Turan’dan Kırım’a
 Dört Kıta Sekiz Ülke
 Hücreden cümleye
 Türkistan’dan Anadolu’ya Alpler
 Değişen Komşumuz Suriye
 Türkiye’nin yüreği Kastamonu
 Türk’e gözaltı
 Garip Türk’ün feryadı
 Türk’ün çile çemberi
 İstanbul’dan Adıyaman’a
 İstanbul’dan Trabzon’a
 Türkistan iki dünya eşiği

  • - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x