Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

Saat 09:05 ‘e Hayat Durdu

Cumhuriyetimizin kurucusu ve İlk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün ebediyete irtihalinin 83. yıl dönümü dolayısıyla Kırıkkale´de anma etkinlikler düzenlendi. Saatler 09.05´i gösterdiğinde Kırıkkale´de hayat durdu.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Cumhuriyetimizin kurucusu ve İlk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün ebediyete irtihalinin 83. yıl dönümü dolayısıyla Kırıkkale´de anma etkinlikler düzenlendi. Saatler 09.05´i gösterdiğinde Kırıkkale´de hayat durdu.

ATATÜRK ANITI´NA ÇELENK BIRAKTI

Cumhuriyet´in kurucusu, gelecek nesillere parlak yarınlar bırakmak için milletiyle beraber mücadele veren Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün aramızdan ayrılışının 83. Yıldönümü nedeniyle, Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale´de de Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı´nda çeşitli anma etkinlikleri gerçekleştirildi.  Törende; Vali Yunus Sezer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Atatürk Anıtı´na çelenk bıraktı.

CUMHURİYET İLELEBET PADİAR KALACAK

Duygusal anların yaşandığı törende 7´den 70´e, gencinden yaşlısına, protokol ve vatandaşlar saatler 09.05´i gösterdiğinde, sirenler eşliğinde bayraklar yarıya indirilerek, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, Atatürk´ ün vefatının 83´üncü yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

SAYGIYLA ANIYORUZ

Vali Tekbıyıkoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:  “Türk İstiklal Mücadelesinin Büyük Önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ ü, ebediyete irtihalinin 83.yıl dönümünde saygıyla anıyoruz.  Hayatını ülkesine ve milletine adayan Atatürk, ülkemizin içinde bulunduğu zor şartlara ve sınırlı imkanlara rağmen, milletinden aldığı güç ve destekle bağımsız ve millet egemenliğine dayanan Türkiye Cumhuriyeti´nin kuruluşuna önderlik etmiştir”

YOL GÖSTERİCİ OLMUŞTUR

“Türk milletine olan sarsılmaz inancı, siyasi ve askeri dehasıyla kurduğu Türkiye Cumhuriyeti yalnızca bir milletin geleceğini değil dünyanın tarihini değiştirmiş, özgür ve bağımsız yaşamak isteyen diğer milletlere de yol gösterici olmuştur. Atatürk´ün milletimizi müşterek bir ideal etrafında birleştirerek kurduğu Türkiye Cumhuriyeti, muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkma konusundaki hedefine bugün de emin adımlarla ilerlemektedir.  Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kahraman silah arkadaşlarını, canlarıyla bu toprakları bize vatan yapan aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

MUSTAFA KEMAL ÜLKÜSÜ

Daha sonra İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü´nde Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan Atatürk konulu resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Güzel Sanatlar Lisesi müzik bölümü öğretmen ve öğrencileri tarafından Atatürk´ün sevdiği türküler söylendi. Daha sonra Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Mustafa Kemal Ülküsü´ adlı drama gösterisi yapıldı. Dosta güven, düşmana korkunun verildiği drama gösterisini izleyen vatandaşlar zaman zaman duygusal anlar yaşayarak göz yaşlarına hakim olamadı. Gösteride, Türkiye Cumhuriyeti Devleti´nin hangi zorluklar altında kurulduğunun mücadelesi anlatıldı.

GÖSTERDİĞİ HEDEFTE İLERLEYECEĞİZ

Düzenlenen törende liseli öğrenciler, ilelebet Cumhuriyetin bekçi olacaklarını ve Atatürk´ü hiçbir zaman unutturmayacakları mesajlarını verdiler.  10 Kasım Atatürk´ü Anma programına Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum il müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, parti yönetimleri, şehit aileleri, gaziler, öğrenciler, askeri erkan, polis teşkilatı ile çok sayıda vatandaş, virüs kurallarına uyum göstererek törene katılım sağladı. Kültür Merkezi´nde düzenlenen tören, protokol üyeleri ve gösteriyi düzenleyen öğrencilerin günün anısına hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x