Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

TMO 120 bin ton alım yaptı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer devam eden hasat sezonu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Arpa hasadının tamamlandığını, Buğday hasadının ise tamamlanmak üzere olduğuna vurgu yapan Sümer, TMO’nun alımlara 9 ayrı noktada devam ettiğini işaret etti.
 
RANDEVULU ALIMLAR
Başkan Sümer “Çerikli, Delice, Kalecik, Sulakyurt, Karakeçili, Yahşihan ilçe merkezlerinde alımlar normal seyrinde devam ediyor. Hasada diğer ilçelere göre bir hafta geç başlayan Balışeyh ve Keskin ilçelerinde tam kapasite ile alıma devam ediliyor. TMO bugüne kadar toplamda 120 bin ton alım gerçekleştirmiş durumda. Randevu sistemi üreticiler ve nakliyecileri memnun etti. Nakliyeci ve üreticiler aldıkları randevu sayesinde günde  2-3 kez TMO ya arpalarını ve buğdaylarını götürebilmekte. Resmi ve özel sektörde çalışan üreticiler izinleri alarak rahat bir şekilde mahsullerini ofislere verebiliyor.
 
ÜRÜN KALİTE ORANI
Üreticiler ile görüşen Kırıkkale Ticaret Borsa Başkanı Harun Sümer buğday protein değerlerinin 9,5 ile 12 civarında olduğunu, bu sene yaşanan iklim şartlarının buğday kalitesini olumsuz etkilediğini söyledi. Başkan Sümer, Yaşanan sağanak yağışlar ve dolu yağışı geçişlerinin verimi olumsuz etkilediğini vurguladı. Toprak Mahsulleri Ofisinin çiftçi dostu olduğunu belirten Sümer, geçen yıl buğdayda kalite, arpada piyasa fiyatları yüksek olduğu için serbest piyasada işlem gören hububat bu sene de verim sıkıntısı yaşanmamasına rağmen kalite problemi yaşanıyor. TMO ilimizde 9 ayrı alım noktasında randevulu alımlara devam ediyor. TMO’nun hububat alımın başladığından şu ana kadar bir problem yaşanmaması hepimizi sevindiriyor. Aksamayan çalışmalarından dolayı TMO yöneticilerine ve personeline teşekkür ederiz” dedi.
 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu