Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Genç çiftçilere hayvanları teslim ediliyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırsal Kalkınma Destekleri Genç Çiftçi Projesi kapsamında hak sahibi genç çiftçilere büyükbaş hayvanları teslim edilmeye başlandı.

GENÇ ÇİFTÇİLERE HİBE ÖDEMELERİ YAPILDI

Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada,  tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlanması amacıyla yürütülen Genç Çiftçi Projesi kapsamında Kırıkkale’de 2016 ve 2017 yıllarında hayvansal ve bitkisel üretim projesi uygulayan 262 genç çiftçiye 7 milyon 860 bin TL’lik hibe ödemesi yapıldığı, 2018 yılında ise yine 135 genç çiftçiye 4 milyon 50 bin TL hibe ödemesi yapılacağı bildirildi.

576 BAŞVURU ONAYLANDI

2018 yılı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Kırıkkale genelinde genç çiftçi programına 742 başvuru yapıldığının belirtildiği açıklamada, 576 başvurunun onaylandığı ve 4 milyon 50 bin TL ödenek tahsis edildiği bildirildi. Açıklamada, ayrıca 135 genç çiftçinin program kapsamında hibe desteği almaya hak kazandığı ifade edildi.

1645 CANLI HAYVAN GENÇ ÇİFTÇİLERE TESLİM EDİLİYOR

Genç Çiftçi Programı kapsamında 2018 yılında 455 büyükbaş, 1190 küçükbaş olmak üzere genel toplamda 1645 canlı hayvanın genç çiftçilere teslimat işlemlerinin devam ettiğini ifade eden İl Tarım ve Orman Müdürü Sırrı Yılmaz; “İl/İlçe Müdürlüğümüz Genç Çiftçi Yürütme Birimlerimizce,  8 İlçemizde uygulanacak olan büyükbaş ve küçükbaş hayvansal üretim projelerinin yerinde kontrolleri yapılarak hayvanların bakımı, beslenmesi ve hastalıklara ilişkin alınacak önlemler ve tedavi yöntemleri hakkında Veteriner Hekimlerimizce genç çiftçilere mahallinde bilgilendirmeler yapılacaktır. 2018 yılında uygulanacak hayvansal üretim projelerinin takibi ve kontrolü genç çiftçi yürütme birimlerimizce 2 yıl devam edecektir. Genç çiftçi projeleri İlimiz tarımına ve hayvancılığına önemli bir ivme kazandıracaktır. Genç çiftçilerimize hayırlı olsun, bereketli kazançlı üretimleri olsun” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x