Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Gül Peygamberimizin sembolüdür

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İl Müftüsü Bekir Gerek Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Vatan İçin Can Verenler Derneğini ve Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneğini ziyaret etti. Arkasından da dernek görevlileri ile birlikte topluca şehitlik ziyaret edildi.
DERNEKLERE ZİYARET
İl Müftüsü Bekir Gerek, Vatan için Can Verenler Derneği ve akabinde Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ziyaretinde dernek görevlilerine ve orada bulunan şehit yakınları ve gazilere gül hediye etti ve “Gül, Peygamberimiz a.s.m’ın sembolüdür; aynı zamanda şehitlerin de kanını sembolize etmektedir. Peygamber a.s.m’ın kutlu doğum haftasını “Hz. Peygamber, din ve Samimiyet” teması ile ifa ettiğimiz şu günlerde, şehitlik ve gazilik, samimiyetin bir neticesi olması itibariyle onları ihmal edemeyiz. Bundan dolayı her yıl olduğu gibi bu yıl da şehitlerle ilgili dernekleri ve şehitliği ziyaret etmeyi arzu ettik” dedi.
ŞEHİT KABİRLERİ ZİYART EDİLDİ
Dernek görevlileri, şehit yakınları ve din görevlileri ile birlikte şehitlikte bir araya gelen İl Müftüsü Bekir Gerek, din görevlileri tarafından okunan Kur’an ve yapılan hatimlerin duasını yaptı. Duanın arkasından da şehit yakınlarıyla birlikte şehit mezarlılarına güller konuldu.

Başa dön tuşu