Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
DeliceTarım

HAYVANLARA KÜPE TAKILIP ŞAP AŞISI YAPILDI

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türkiye’nin hayvan hastalıklarıyla mücadelesi kapsamında Kırıkkale’nin Delice ilçesinde Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, aşısız ve kayıtsız hayvanın kalmaması için çalışma başlattı. Bu kapsamda hayvanlara şap hastalığına karşı aşı yapıldı ve küpe takıldı.

HABER: YAKUP ÖZCAN

Delice İlçe Müdürlüğü bünyesindeki veteriner hekimler tarafından İthal olarak getirilen büyükbaş hayvanlarda aşılama ve küpeleme çalışmaları devam ediyor. İthal edilen büyükbaş hayvanların halk sağlığını olumsuz etkilemeleri için gerçekleştirilen denetim ve kontrollerde, aşı yapılarak küpe takılıyor. Bu kapsamda Delice’de ithal büyükbaş hayvanları denetim altına alan Delice Tarım orman müdürlüğü Veteriner hekimleri, büyükbaş hayvan besicilerinin hayvanlarını aşıladı ve küpe taktı.

İlçede sık kontrollere çıkan ve büyükbaş hayvan besicilerini hastalıklara karşı uyarı da bulunan veteriner hekimler, hayvanlarda nedeni bilinmeyen bir rahatsız görülmesi durumunda haberdar edilmelerini istediler.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu