Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimManşet

‘Herkes O’nu Okuyor’ sergisi ne yoğun ilgi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Peygamberyolu Derneği tarafından başlatılan ‘Herkes O’nu Okuyor’ kampanyası kapsamında Kırıkkale’de açılan sergiye vatandaşlar ve öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor. Sergiyi son olarak, Özel Anadolu Ortaöğrenim Öğrenci Yurdu öğrencileri gezdi.

OKUMAYA TEŞVİK

Kırıkkale’de Menderes Caddesi üzerinde bir işyerinde Kırıkkale’de ‘Herkes O’nu Okuyor’ sergisi açtıklarını açıklayan Kırıkkale Diyanet Mensupları Derneği (KIDİMDER) Başkanı  Mustafa Lüy, sergiye ilginin büyük olduğunu söyledi. Yapılacak yarışmanın, Türkiye ve dünyada 7’den 70’e herkesi Hz. Muhammed (sav) ile ilgili kitapları okumaya teşvik ettiğini ifade eden Lüy, yarışmada, O’nun doğru ve aydınlatıcı bilgilerle daha yakından tanınmasının sağlanacağını ifade etti. Lüy, “Dernek olarak, Efendimiz’in 7 bin 600 gün içinde ne yaptığının arayışı içerisindeyiz.

‘ADININ HER YERE ULAŞMASI AMACIMIZDIR’

Kampanyanın internet sitesi ‘www.herkesonuokuyor.com’da Peygamberimiz’in her gününü inceleyen bir çalışma yapıldı. Bir vahiy gelmeden önce Efendimiz ne yaptı, kime ne dedi? Bunları anlatmak, Peygamber Efendimiz’i herkesin tanıması, adının her yere ulaşması amacımızdır. Efendimiz’e ne kadar iman ettiğimiz, O’nu ne kadar tanıdığımızla doğru orantılıdır. Maalesef, Efendimiz’i çok derinlemesine tanımıyoruz. Toplumumuzun yeniden O’nu tanıması adına bir seferberlik başlatıldı.” dedi.

‘ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA TEKRARLANACAK’

Yarışmada ortaokul, lise ve yetişkinler için üç kategoride belirlenen kitaplar okunacağını belirten Lüy, “Ortaokul için Rahime Kaya’nın ‘Efendiler Efendisi Hz. Muhammed’, lise için Reşit Haylamaz’ın ‘Efendimiz’, yetişkinler için ise Fethullah Gülen Hocaefendi’nin ‘Sonsuz Nur’ serisi okunacak.” diye konuştu. Bu kampanyanın, sadece bir yıllık bir program olmadığını açıklayan Lüy, “Önümüzdeki yıllarda da tekrarlanacak. Her yıl Peygamberimiz’in bir yönü ön plana çıkarılacak. Efendimiz’i tanımadığımız çok aşikâr. Tanısaydık, belki bugünkü durumumuz çok farklı olurdu.” şeklinde konuştu.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
0 0 votes
Haber Değerlendirme
5 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu