Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Hızlı Trende Test Sürüşleri Başladı

Kırıkkale’yi başkent Ankara’ya ve Sivas’a kadar bağlayacak olan Yüksek Hızlı Tren hattında ilk test sürüşleri başladı.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’yi başkent Ankara’ya ve Sivas’a kadar bağlayacak olan Yüksek Hızlı Tren hattında ilk test sürüşleri başladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı şantiyesini ziyaret ederek proje hakkında yetkililerden bilgi aldı ve 90-104 km arası hattın enerjili deneme sürüşünü başlattı

SÜRE 2 SAATE İNECEK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan Kırıkkale’ye gelerek, Ankara, Kırıkkale-Sivas arasında 12 saatlik süresini 2 saate indirilmesi planlanan Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattının Kırıkkale bölümündeki YHT test sürüşünü gerçekleştirdi. Kırıkkale’nin Balışeyh ilçesine gelen Bakan Turhan, istasyonda bulunan yüksek hızlı trene bindi ve Balışeyh-Yerköy-Akdağ madeni istikametinde bir süre YHT’yi kullandı. Türkiye’nin Ankara, Kırıkkale ve Sivas şehirleri arasında inşa edilmekte olan Ankara-Sivas hızlı tren hattı Çift hatlı, elektrikli ve sinyalli olacak olan hatta TCDD tarafından Yüksek Hızlı Tren seferleri düzenlenecek.

14 KİLOMETRELİK TEST SÜRÜŞÜ

Turhan’ın yer aldığı yüksek hızlı tren, 14 kilometrelik test sürüşünün ardından istasyona geri göndü. Ankara-Sivas arasındaki mesafeyi 2 saate indirecek projenin toplam yatırım maliyetinin 9 milyar 749 milyon lira olduğu bildirildi. Projenin 2020 yılı ikinci çeyreğinde tamamlanacağı bildirildi. Hattın daha sonra Kars’a uzatılarak Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu’na bağlanması planlanıyor. Bakan Turhan’a, bakanlık yetkilileri, Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Nuh Dağdelen ile diğer ilgiler eşlik etti.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x