Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

İdlib Şehitleri İçin Gıyabi Cenaze Namazı

Suriye rejim güçlerinin hain hava saldırısı sonrası şehit düşen 34 Mehmetçiğimiz için Kırıkkale’de gıyabi cenaze namazı kılındı.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Suriye rejim güçlerinin hain hava saldırısı sonrası şehit düşen 34 Mehmetçiğimiz için Kırıkkale’de gıyabi cenaze namazı kılındı.

BİZLERİ DERİNDEN YARALAMIŞTIR

İdlib şehitleri için şehitler diyarı Kırıkkale’de 34 Mehmetçiğimiz için gıyabi cenaze namazı kılındı. Kırıkkale merkez Nur Camisi’nde öğle namazına müteakip kılınan gıyabi cenaze namazına birçok sivil toplum kuruluşu ve vatandaşlar katıldı. Şehit olan Mehmetçiklerimiz için topluca kılınan gıyabi cenaze namazının ardından basın açıklaması yapıldı. Vatandaşlar adına basın açıklamasını okuyan Fatih Küçüktiryaki, “Daha birkaç gün evvel hem de şu mübarek üç aylar içerisinde Regaip Kandili gecesinde 33 yiğit vatan evladımızın şehadet haberi bizleri derinden yaralamıştır. Yine bizler biliyoruz ki ateş elbette düştüğü yeri yakacaktır. Rabbimizden niyazımız odur ki; Allah şehitlerimizin anne babalarının, eşlerinin, çocuklarının, kalbine sekinesini indirsin. Onların tepesinden sabırlar yağdırsın” ifadesini kullandı.

ZAMAN BİR OLMA GÜNÜDÜR

Açıklananın devamında “Zaman her zamankinden daha ziyade bir olma, diri olma vaktidir. Bu şehadet hadisesi üzerinden siyasi mülahazalar yapmak asla milletimizin hayrına olmayacak belki düşmanlarımızı daha da sevindirecektir. Bu sebeple bizler ümmet ve millet olarak dualarımızla devletimizin ve kahraman ordumuzun her zaman arkasındayız. Onlara kast eden zalim ve hain Rusya, rejim güçlerinin ve bunları destekleyen her kim varsa onların biran önce helak olmasını Rabbimizden diliyoruz. Buradan Rusya ve İran’ın yöneticilerine sesleniyoruz. Ölüme koşarak ve gülerek giden, ölümü bile yürüyüşüyle korkutan Muhammedin ordusu Mehmetçikle ayak oyunları oynamanın bedelini en ağır şekilde ödeyeceksiniz” dedi.

0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x