Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

‘İhtimal bile vermiyorum’

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Minibüs zammı konusunda belediyenin açtığı dava konusunda açıklama yapan Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Ceylan, “Herkes birbirine dava açabilir. Buna bir sitemim yok. Ancak şuan ki fiyat rayiçin altında. O yüzden davanın aleyhimize sonuçlanmasına ihtimal bile vermiyorum” dedi.

‘2008 TARİFESİ İLE 2014’E GELDİK’

Zam konusunda mecbur kalındığını yineleyen Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Güven Ceylan, “2008 yılında fiyat tarifesini öğrenci 1.4 TL, tam 1.5 TL. 2014 yılına kadar bu fiyat geçerli oldu. 2010 yılının 5’inci ayında tekrar fiyat tarifesi alındı. Bu tarife de öğrenci 1.6 TL, tam 1.7 TL şeklindeydi. Bu karar alındığında halk otobüsünü işleten özel firma bırakıp gitti. O zaman Belediye Başkanı Veli Korkmaz’la görüştük. ‘Fırsatçılık olmasın’ diyerek bu zammı geri çektik. Yani 2008 yılındaki tarifeye devam edildi” dedi.

‘MECBUR KALDIK’

Ceylan sözlerini şöyle sürdürdü; “2008 yılında durak ücreti 25 TL’ydi şimdi oldu 50 TL. 2005’te mazot 2.45’ti, şimdi olmuş 4.7 TL. 2008’de bir lastik 100 TL’ydi şimdi olmuş 400 TL. 2005’te bir esnafın Bağkur’u 100-150TL’ydi şimdi 350-400 TL oldu. Bunlara rağmen uygulanan zam çok ise adalete saygımız sonsuzdur”

‘BELEDİYEYE SİTEMİM YOK’

Belediyenin zamma dava açması konusuna da değinen Ceylan, “Herkes herkese dava açabilir. Hukuk devletiyiz, kardeşin kardeşe dava açtığı bir ülkede yaşıyoruz. O konuda Belediyeye karşı bir tutumum yok. Ancak şuan ki fiyat rayiç bedelinin altında. O yüzden davanın bizim aleyhimizde sonuçlanmasına ihtimal bile vermiyorum” şeklinde konuştu.

‘YOLLARIMIZI YAPSINLAR YETER’

Ceylan 29 Mart Yerel Seçimlerinin Kırıkkale’ye hayırlı olmasını dileyerek, “Biz seçilecek belediye başkanının şehrimize hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. Bizim hemen hemen tüm minibüslerimiz yenilendi. Yeni gelecek başkandan tek isteğimiz yollarımızı yapsınlar yeter” dedi.

Başa dön tuşu