Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

İkinci çiftlik bank vakasını mı yaşayacağız?

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Bir proje danışmanlık şirketinin, son günlerde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Kırıkkale’nin Çerikli kasabasında hayata geçireceğini iddia ettiği ‘Çerikli arsa konut projesi’ çeşitli yorumları da beraberinde getirdi. Kimi görüntülerinde 25 bin TL’ye, kimi görüntülerinde 35 bin TL’ye 4+1 konut vadeden danışmanlık şirketi Kırıkkalelilerin aklına çiftlikbank mağdurlarını getirdi.

FİYAT ÇELİŞKİSİ

Kırıkkale’nin Çerikli kasabasında yatırım yapacağını iddia edin bir proje danışmanlık şirketi, Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla dikkatleri üzerine çekti. Daha önce yaptığı paylaşımda 100 dönümlük arazi üzerine, 16 katlı binalar, 4 bin 800 konutluk projede 4+1’lik dairelere 25 bin TL olarak duyuran firma, diğer bir paylaşımında aynı özelliklerdeki daireleri 35 bin TL olarak duyurması değişik soruları da beraberinde getirdi. Firmanın paylaşımının altına yorum yapan vatandaşlar ‘Bu da çiflikbank değilse ben bişey bilmiyorum’,  diğer bir sosyal medya kullanıcısı “Dediğiniz yer ilçe bile değil. nüfusu ya 1000 ya 2000.Kırıkkale merkeze 50km.Sebebi ne olaki buraya 4+1 daire yapıyorsunuz?’  ‘35.000 TL ile nasil daire sahibi olunuyor? Hem de 4+1’ yorumlarında bulundu. Vatandaşlar “Firmanın paylaştığı görüntülerde ‘Çerikliye kurulan fabrikalardan dolayı konut yetmiyor’ görüş belirten Yeni Kent Mahallesi Muhtarı Erkan Çağdalar, Yeni Mahalle muhtarı Çelebi Kılıçkaya’nın projenin neresinde olduğunu da merak ediyoruz” sözlerine yer verdi.

YENİ MAĞDURLAR OLUŞMASIN

Proje danışmanlık şirketinin Çerikli’de 16 katlı binalar ve 25-35 bin TL’ye 4+1’lik daire duyurusu sosyal medyada eleştiri konusu olurken, Kırıkkalelilerin aklına Irmak Köyü sınırları içerisinde başlayan ve yarım kalan FİYAPI mağduru vatandaşları getirdi. FİYAPI’nın da Kırıkkale’ye buna benzer vaatlerle geldiğini ve bir çok mağdur yaratarak gittiğini belirten vatandaşlar “Kırıkkale’ye İkinci FİYAPI vakası mı geliyor? FİYAPI’dan konut vadiyle kandırılan birçok vatandaş şuanda dernekleşerek haklarını arama çabasında ancak hiç biri ne verdikleri parayı alabiliyor, ne de vaat edilen konutlarını alabiliyor. Ayrıca Türkiye şartlarında hemde 4+1’lik daire 35 bin TL’ye nasıl yapılıyor çok merak ediyoruz. Şehrin siyasileri ve yöneticileri vatandaşların mağduriyet yaşamaması için konuya acilen el atmalıdır” ifadelerini kullandı.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x