Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiManşetTeknoloji

TSO’dan Metal Sektör Çalıştayı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen ve AHİKA tarafından desteklenen, ‘Metal Sektör Çalıştayı’ sanayici ve iş adamlarının katılımıyla gerçekleşti. 

SEKTÖR ELE ALINDI

Öğretmenevi’nde sanayici ve iş adamlarının katılımıyla gerçekleştirilen Metal Sektör Çalıştayında güçlü-zayıf yanlar, fırsat ve tehditler ele alındı. Projenin ilk ayağı olan Metal Sektör Raporunun değerlendirildiği toplantı da yüksek katma değerli ve ihracata yönelik ürünlerin üretilmesi konusunda bilgi alışverişinde bulunuldu.

FİZİBİLİTE RAPORU HAZIRLANACAK

Toplantıda sanayici ve iş adamlarına bilgiler veren Nevşehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Hayri Tanrıverdi, “Bu çalışma kapsamında 50 ye yakın firmamız ziyaret edilmiş ve sektör üzerine görüşmeler yapılmıştır. Firmalarımıza sonrasında Metal Sektörüne yönelik bir anket uygulanmıştır. Bugün ise bu toplantı ile Metal Sektörünün Güçlü-Zayıf yönleri ile Sektöre Yönelik Fırsatlar ve Tehditler konuşulacaktır. İkinci Çalışma olarak ise Kırıkkale ilinde ‘Yüksek ve Orta Teknolojili Ürünlerin Üretimi Fizibilite Raporu’ hazırlanmaktadır. Bu rapor ile Kırıkkale de yüksek katma değerli ve ihracata yönelik ürünlerin üretilmesi konusunda bir fizibilite çalışması yapılmaktadır. Bu konuda Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın “Türkiye Sanayi Stratejisi 2011-2014” vizyonunu “Orta ve yüksek teknolojili ürünlerde, Avrasya’nın üretim üssü olmak” olarak belirlenmiştir.

‘YOL GÖSTEREN YATIRIMLAR ARTACAK’

Bu iki çalışmanın yapılması ilimizde mevcut firmalarımıza sektörleri hakkında sağlıklı bilgi verecektir. İlimizde yatırım yapacak yerli ve yabancı yatırımcılara yol gösterecek ve yatırımları artıracaktır. Bu çalışmaların hazırlanmasındaki esas amaç ise: Sizlerin de bildiği gibi Kırıkkale ilimizde kurulan Silah İhtisas OSB’ye yatırım yapacak siz değerli iş adamlarımıza da yol gösterici bilgileri içeren birer kaynak doküman olmasıdır. Silah İhtisas OSB’sinin tanıtılması ve yeterli yatırımın gelmesi için ayrıca bir Silah İhtisas OSB’ye yönelik Yatırım ve Fizibilite Rehberi hazırlanmaktadır” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu