Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

‘İnsan kurtaran köpekler’

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Üniversitesi Hayvan Psikolojisi ve Eğitimi Topluluğu tarafından ‘İnsan Kurtaran Köpekler ve Arama Kurtarma Dernekleri Federasyonu (AKDF) – İnsan Kurtaran K9 Köpekleri’ konferansı düzenlendi.KONFEDARASYONU TANITTI

Konferansta, Arama Kurtarma Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri Nevzat Çetin Federasyon hakkında bilgi verdi. Arama Kurtarma Dernekleri Federasyonu’nun; arama kurtarma çalışmalarını yürütmek amacıyla kurulan dernekleri bir araya getiren bir kuruluş olduğunu vurgulayan Çetin, “Fedarasyonumuzun amacı ulusal ve uluslar arası düzeyde deprem, sel yangın, orman yangını, dağ, çevre, ulaşım ve benzeri kaza ve afet gerçeklerinden yola çıkarak; refleks ve inisiyatif gücüne sahip, müdahale hızı yüksek il ve ilçe düzeyinde kurulmuş gönüllü arama ve kurtarma dernekleri bünyesinde, birlikte çalışacak ekipler oluşturarak afetlerin getireceği maddi ve manevi zararı en aza indirmektir. Bu doğrultuda, üye olsun olmasın tüm derneklerin, kurum ve kuruluşların afetler ve kazalar karşısında iletişim sağlanması, dil birliğinin oluşturulması, ilçe, il, bölge ve ülke ve komşu ülkeleri içine alan planlar üzerinde çalışmalar için gereken çalışma ortamlarını yaratmak için çalışmalar yapmaktayız” dedi.

‘OYUNLA MADDEYİ BAĞDAŞTIRIYORUZ’

 Nevzat Çetin’in ardından söz alan K9 Operasyonel Arama ve Eğitim Derneği Başkanı Uzman K9 Eğitmeni Mustafa Kavrama, K9 köpekleri hakkında bilgi verdi. Sadakat ve itaat duyguları ile K9 köpeklerin eğitildiğinin altını çizen Kavrama, “K9 köpeklerinin eğitimi; arama kurtarma, koruma, narkotik, bomba, mayın,  asayiş, iz takibi ve diğer askeri ve polis köpeği eğitimlerini konu alır.  Teknolojinin geliştiği yerlerde köpekler bu alanlarda çok kullanılan bir yöntem olmaktadır.  Bizler oyunla köpeğin eğitildiği alandaki maddeyi bağdaştırıyoruz ve köpeğe maddeyi tanıtıyoruz” dedi.

‘BİR İNSANIN HAYATINI KURTARMAK…’

K9  Operasyonel Arama ve Eğitim Derneği Yönetim Kurulu Üyesi K9 Eğitmeni Zeynal Abidin Parin ise arama kurtarma noktasında eğitilmiş köpeklere dikkat çekti ve bir insanın hayatını kurtarmanın tüm insanlığın hayatını kurtarmak olduğunu dile getirdi. Program katılımcıların sorularının cevaplanması ve konuşmacılara hediyelerinin verilmesiyle sona erdi.

Başa dön tuşu