Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Yaşam

İşte Kırıkkale’de Yaşayan Göçmen Sayısı

Kırıkkale'de yaşayan mülteci sayısı açıklandı. Açıklanan verilere göre önceki yıla oranla bir düşüş yaşandı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de yaşayan mülteci sayısı açıklandı. Açıklanan verilere göre önceki yıla oranla bir düşüş yaşandı.
Suriye’de yaşanan iç savaş ve Afganistan’da Taliban’ın yönetimi ele geçirmesi sonrası bu bölgelerden ülkemize yoğun bir göç akışı başlamıştı. Ülkemizde mültecilerin sayısı her geçen gün artmaya devam ederken bazı illerde çok fazla mülteci yoğunluğu yaşandı. İçişleri Bakanlığının yürüttüğü çalışmalar sonrasında mültecilerin nüfusunun arttığı bölgelerden tahliyeler gerçekleştirilerek Türkiye geneli illere dağıtım yapıldı. Mültecilerin belirli bölgelerde yaşayarak oranın Sosyo-kültürel yapısını bozmalarının önüne geçilmiş oldu.

GERİ DÖNÜŞ YAŞANDI

Türkiye’nin son yıllarda içerisinde bulunduğu zorlu ekonomik süreç ve siyasi parti liderlerinin yürüttüğü çalışmalar neticesinde özellikle Suriyeli mültecilerde Suriye’ye geri dönüş başladı. Türkiye’de kayıt altına alınmış geçici koruma statüsündeki Suriyeli sayısı 19 Nisan 2023 tarihi itibarıyla Mart ayına göre 36 bin 908 kişi azalarak toplam 3 milyon 411 bin 29 kişi oldu. Buna göre yıl başından bu yana kayıtlı Suriyeli sayısı 124 bin 969 kişi azaldı.

KIRIKKALE’DE SON DURUM

Kırıkkale’de Suriyeli ve Afgan mültecilerin yoğun olarak yaşadığı iller arasında yer alıyor . Kentte Suriyeli ve Afgan mülteciler özellikle hizmet sektöründe çalışıyor. Son alınan verilere göre Kırıkkale’de toplam 1.695 mülteci yaşıyor. 2022 yılının Nisan ayında bu rakam 1968 olmuştu. Açıklanan verilere oranla kentte yaşayan göçmen sayısında bir azalma yaşandı.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x