Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ManşetYahşihan

Kadınlara ikinci bir şans verilmeli

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kadınlara ikinci bir şans verilmeli
Vali Kolat ve eşi İlksen Kolat öncülüğünde çalışmalarına devam edilen Gönül Elçileri’ Projesinin 2. Alt bileşeni olan “Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi” kapsamında Yahşihan İlçesi’nde bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.
SAHA ÇALIŞMALARI ÖNEMLİ
Yahşihan Kaymakamlığı Mavi Salonda düzenlenen “Kadınlar için Mesleki Eğitim Projesi”  bilgilendirme ve değerlendirme toplantısına Kırıkkale Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Selbihan Eren ve Yahşihan Kaymakamlığı Proje ekibi personeli katıldı. Düzenlenen bilgilendirme ve değerlendirme toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Selbihan Eren yaptığı konuşmada; Eğitimi yarım kalan kadınlara yönelik olarak yürütülen bu çalışmada kadınların, genç kızların açıköğretim ortaokulu, açık öğretim lisesi ve mesleki açık öğretim liselerine yönlendirilmesi, kayıt yaptırmalarının sağlanması, kayıtlarının yaptırılmasından sonra başarılı olabilmeleri için Milli Eğitim Müdürlüklerince açılacak kurslara yönlendirilmeleri, imkânsızlık nedeniyle okuyamamış kadınların toplumsal yaşama daha fazla katılmaları, ekonomik yönden kendilerine yetebilecek duruma gelmeleri için Halk Eğitim Müdürlüklerinde açılan çeşitli kurslara katılmaları İlçede kimler okuryazar kimler okumak istiyor, kimlerin eğitimi yarıda kalmış bunların tespit edilerek onlara ikinci bir şans verilmesi gerekliliğini belirtti.
PROJE EKİBİ ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR…
Düzenlenen toplantıda söz alan Proje ekibi başkanı İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Yıldırım yürütülen proje çalışmaları ile  ilgili açıklamalarda bulundu. İlçede kadınlara okuma yazma kursu düzenlendiği, ilçede açılan kursların % 75’e yakınının bayanlara yönelik olduğunu söyledi. Proje ekibinde görev alan arkadaşlarımız ile birlikte Kadınları açılan kurslara katılmaya davet ederek açık Lise ve Ortaokul bitirme sınavlarına girerek diploma almaları konusunda bilgilendirme çalışmaları yaptıklarını belirtti.
 

Başa dön tuşu