Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

Karakış yüzünü gösterdi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Balkanlar’dan gelen soğuk ve yağışlı havadan nasibini alan Kırıkkale’de kar yağışı sabah saatlerine kadar devam etti. Okulların eğitime bir gün süreyle ara verdiği Kırıkkale’de 145 köy yolu da yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı.

MUHTEŞEM KAR MANZARALARININ OLUŞTU

Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava yurdun büyük bir bölümünü etkisi altına aldı.  Kırıkkale’de akşam saatlerine başlayan karla karışık yağış, gece saatlerinde yerini yoğun kar yağışına bıraktı.  Kırıkkale’de gece boyunca etkisini sürdüren yoğun kar yağışı sabah saatlerine kadar kent genelinde etkisini sürdürdü.  Kırıkkale halkı sabah bembeyaz bir görüntüye şahitlik ederken bu duruma en çok sevinen çocuklar oldu. Okulların bir gün süreyle tatil edilmesini fırsat bilen çocuklar kardan adam yapıp, kar topu oynadılar. Kartpostal misali muhteşem kar manzaralarının oluştuğu Kırıkkale’de bir çok vatandaş, yağışın tadını çıkardı.

EKİPLER GECE GÜNDÜZ ALARMDA

Etkili olan kar yağışına karşılık Kırıkkale Belediye ekipleri ana arterlerde tuzlama ve solüsyon çalışması yaparken, Karayolları ekipleri de otoyollarda gerekli çalışmaları gerçekleştirerek ulaşımın aksamamasını sağladılar. Olumsuz hava koşulları nedeniyle 145 köy yolu ulaşıma kapandığı Kırıkkale’de eğitime bir gün süreyle ara verildi.

KÖY YOLLARI ULAŞIMA KAPANDI

Kırıkkale İl Özel İdaresinden alınan bilgiye göre, merkezde 6, ilçelerden Bahşili’de 3, Balışeyh’te 15, Çelebi’de 10, Delice’de 35, Karakeçili’de 2, Keskin’de 50, Sulakyurt’ta 20 ve Yahşihan’da 4 olmak üzere toplam 145 köy yolu, kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. Gün içerisinde İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerinin çalışması sonucunda 185 köyden 149’unun yolu ulaşıma açılırken 36 köy yolunun açılması için çalışmalar sürüyor.

SICAKLIK -10’A DÜŞECEK

Meteoroloji, kar yağışının ara ara devam edeceğini ve hava sıcaklığının da 8-10 derece birden düşüş göstereceğini bildirdi. -10’lara kadar gerileyecek olan hava sıcaklığına karşı vatandaşların önlemlerini almaları istendi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x