Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Kavlak’tan hodri meydan

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türk Metal’e geçiş yapanların işten çıkarılacağı yönünde işçileri tehdit ettiği ileri sürülen Çelik- İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül’e ‘hodri meydan’ diyerek meydan okuyan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak:, “Bu dünyayı sana dar ederim” dedi.
YOĞUN PROGRAM
Türk Metal Sendikası Genel Başkanı ve Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, işçilerle kucaklaşmak üzere bölgeye geldi. Hatay ve Osmaniye’de yoğun programına genel başkan yardımcıları da eşlik etti. Pevrul Kavlak’ın Osmaniye buluşması, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Kur’an-ı Kerim Tilavetiyle başladı. İşçilerin coşku ve muhabbetle karşıladığı Kavlak, gördüğü ilgiden bir hayli memnun bir şekilde işçilere Türk Metal farkını, sosyal sendikacılığı, toplu sözleşme dönemlerinde işçiler adına yaptıkları sözleşmelerin kazanımlarını anlattı.
SENDİKAL TERCİH İŞTEN ÇIKARILMA NEDENİ OLMAYACAK
İşdemir yönetiminden aldığı sözü ve garantiyi işçilerle paylaşan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, “Bunlar işçiyi işiyle tehdit ediyorlar. İşçiyi emeğiyle tehdit etmek hangi ahlaka sığar? Bir tek kişiyi Türk Metal’e geçtiği için atmaya ve attırmaya kalkın bu dünyayı başınıza yıkarım. Bir tek kişinin ekmeğiyle oynasınlar, dünyaya geldiklerine pişman etmezsem namerdim. Eğer yüreğin yetiyorsa, kendine güveniyorsan, cesaretin varsa tek bir kişi sendikal tercihinden dolayı işten çıkar. Seni insan içine çıkarırsam namerdim Bu dünyayı başına yıkarım ” Diyerek sert konuştu.
ERDEMİR İŞÇİSİNİN ÜCRETİNE BAK ÖNCE
Hatay ziyaretinin yoğun programı arasında Osmaniye’de işçilerle kucaklaşan Pevrul Kavlak, Türk işçi hareketinin geldiği nokta ile gelecekte beklediği noktayı işçilerle paylaştı. Pevrul Kavlak, Erdemir ve İsdemir işçilerinin ücret durumu, sosyal hakları ve daha bir çok konuyu anlatırken, İsdemir’de yaşanan grev sonrası alınan zammı eleştirirken, Erdemir işçisinin ücretleri ile İsdemir işçisinin ücretleri arasında farkın açılmaya devam ettiğini rakamlarla ifade etti.
BUNLAR DEVE KUŞU GİBİDİR
Salonu dolduran işçilerin sloganlarla yüklendikleri Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Cengiz Gül için “Yalancı pehlivan” ifadesini kullanan Pevrul Kavlak, “Bunlar deve kuşu gibidir. Başlarını kuma gömerken saklandıklarını zannederler ama heryerleri ortadadır” dedi.
AİDATLARIN HESABINI İSDEMİR İŞÇİSİ SORACAK
Çelik-İş Sendikası’nın 40 yıldır işçilerden aldığı aidatların hesabını soran Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, “Ne bir sosyal tesisleri, ne bir çatıları ve ne de çaktıkları bir çivi var. Bunlar top peşinde koşuyor toop. milyonlarca lira eden bu aidatlar nerede? Bu paralar Ali baba ve kırk haramilere gidiyor. Bunların hesabını tek tek siz soracaksınız” diyerek Ali Cengiz Gül’e yüklendi. İsdemir Genel Müdürü Recep Özhan ve yönetiminden övgüyle söz eden Pevrul Kavlak, sendikal tercihinden dolayı bir kişinin dahi işinden atılmaması konusunda verilen sözün tutulmasından dolayı da şükranlarını sundu.
1 MAYIS İSDEMİR’DE BAYRAM OLACAK
1 Mayıs tarihine dikkat çeken Pevrul Kavlak, “1 Mayıs İsdemir’in bayramı, Ali baba ve kırk haramilerin İsdemir’den gidişinin başlangıcı olacak. Bunlar heryerde sadece aidat ve koltuk peşindeler. Bunların bir dikili ağacı, bir yaraya merhem oldukları yoktur” dedi. Türk Metal’in mal varlığını açıklayan Genel Başkan Pevrul Kavlak, “Bu gayrimenkuller, işçilerden kesilen aidatların alındı belgesidir. Tüm tesislerimizde üyelerimiz aileleriyle birlikte 5 yıldızlı bir şekilde ağırlandılar” şeklinde konuşunca salondan “bize de tesis yap başkan, biz de istiyoruz” talepleri yükseldi.
YATIRIMLARIMIZ KARNEMİZDİR
Pevrul Kavlak, Yatırımların Türk Metal için bir karne, aidatların nereye gittiğinin belgesi, övünç kaynağı ve zor günlerde değerlendirilip sıkıntılardan kurtaracak teminat olduğunu belirtirken, “biz emaneti namus bilir asla ihanet etmeyiz” diyerek önemli bir mesaj verdi.
Bizim Abdestimizden Kuşkumuz Yok
Çelik-İş Sendikası’nın bugüne kadar hiç hesap vermediğini iddia eden Pevrul Kavlak, milyonlarca lira paranın futbolculara ödenerek heba edildiğini ve kasanın da boşaldığını belirtirken, işten çıkarılan üyelerini de umursamadıklarını anlatan Pevrul Kavlak, Türk Metal Sendikası’nın her türlü hesabı verebilecek konumda olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: “Türk Metal hiçbir yasal zorunluluk olmadığı halde tüm hesaplarını mali müşavirlere denetletir. Her kuruş incelenir. Bizim hiçbir şeyden korkumuz yok, endişemiz yok. Abdestimizden şüphemiz yok, kul hakkıyla doymaktansa aç kalmayı tercih ederiz.”
 
 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu