Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKeskinKırıkkaleManşet

Keskin tarihi canlılığına kavuşacak

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Vali Ali Kolat, Keskin’de Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılan 350 öğrenci kapasiteli kız yurdunun açılışından sonra ilçede çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulundu.

ÖĞRENCİLERE HEDİYE DAĞITTI

Ziyarette Keskin Kaymakamı İlker Özerk Özcan, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Harun Karabulut, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar da bulundu. Vali Ali Kolat ve beraberindekiler Keskin’de; Halk Eğitim Merkezi, İmap Hatip Lisesi, Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Okul ziyaretinde öğrencilerle görüşerek sohbet etti. Onlarla fotoğraf çektirerek çeşitli hediyeler verdi. Daha sonra Keskin-Karıştıran Mevkii piknik alanını ziyaret etti.

AÇILIŞIN ARDINDAN ZİYARETLER

Vali Ali Kolat ziyaret ilgili yaptığı değerlendirmede: “Bugün Keskin için önemli bir gün. 350 kişi kapasiteli Kız Öğrenci Yurdunun açılışını yaptık. KÜ Keskin Meslek Yüksek Okulu Yurdu, Keskin için çok önemli bir yurt. Bu yurdun açılmasıyla Keskindeki yurt öğrenci kapasitesi 550’nin üzerinde olacak. Büyük oranda öğrencilerimizin yemek ve barınma konusu çözüme kavuşmuştur. Açılıştan sonra İmam Hatip Lisesini, Anadolu Meslek Lisesi ile Halk Eğitim Merkezine ziyarette bulunduk. Bu kurumlarımıza daha önce de ziyarette bulunmuştum.

RESTORASYON TAMAMLANDI

Bir kez daha görme imkanı bulduk. Keskin- Karıştıran Mevki ilçenin önemli bir mesire yeri. Buranın tekrar canlandırılması ve cazip hale getirilmesi gerekiyor. Buranın tekrar halka açılması için çalışmalar yapılacak. Keskin’de güzel gelişmeler var. Son yıllarda Hükümet Konağı, Kaymakam evi, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü binası yaptırılarak hizmete açıldı. Tarihi Taş Mektep restore edildi. Ressam Rahmi Pevlivanlı’nın  evinin restorasyonu tamamlanmıştır. Müze evi olarak açılışı gerçekleştirilecektir. Biliyorsunuz Sulu Mağaranın restorasyonu tamamlanarak hizmete açıldı. Keskin İnşallah eski tarihi canlılığına kavuşacaktır“ dedi.

0 0 votes
Haber Değerlendirme
5 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu