Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKeskinManşetSon Dakika

Keskin'de Su Eylemi(Video Haber)

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Keskin ilçesinde belediyenin borcu yüzünden suları kesilen ilçe halkı eylem yaptı.
Keskin Belediyesi’nin BEDAŞ’a olan su borcundan dolayı birsüredir ilçeye su verilememesini ilçe halkı protesto etti. Cuma namazı sonrasında düzenlenen eyleme cami cemaati, ilçe esnafı ve vatandaşlar katıldı. Cumhuriyet meydanında toplanan grup daha sonra belediye binasına yürüdü. Yürüyüş yapan grubu engellemek isteyen güvenlik güçleriyle zaman zaman arbede yaşandı. Sloganlar eşliğinde belediye binasına yürüyen vatandaşlar belediye önüne siyah çelenk bıraktı. “Başkan dışarı” “Başkan istifa” sloganları atan grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.


Ellerinde “Abdestimiz yok namazımız şüpheli”, “Her yer gelişiyor Keskin bitiyor”, “Eski Keskin’i istiyoruz”, “Çok değil sadece su istiyoruz”, “Su yoksa oy da yok” pankartlarıyla eyleme katılan vatandaşlar, “Bu nasıl esaret, Keskin Allah’a emanet” sloganları attı. Seçimden seçime Keskin’in hatırlandığına dikkat çeken vatandaşlar, “Seçimden seçime bizi hatırlamasınlar. Annelerimiz, babalarımız su akmadığı için abdest alamıyorlar. Hani çıkıp biz Keskinliyiz diyordunuz, seçimden seçime Keskinli olunmaz” diye konuştu.
Siyasi partilerin belediye başkan adayları da eyleme açıklamalarıyla destek verdi. Kendisinin de 10 yıl önce ilçede belediye başkanlığını yaptığını ve böyle bir durumun yaşanmadığını hatırlatan DP Keskin Belediye Başkan Adayı Bülent Altınışık, “O dönemde Keskin Türkiye’nin iller bazında imrenerek söz ettiği bir ilçeydi. Bugün bu ilçenin içme suyu yok. Belediyenin sudan dolayı BEDAŞ’a 1,5 trilyona yakın borcu birikmiştir” diye konuştu.
Keskin’in böyle konularla gündeme gelmesinin acı verici olduğunun altını çizen Altınışık, “Keskin halkı 5-10 yıldır sabrediyor. Bir dönem illere hizmet götüren, İlçe belediyesi şuanda Çerikli’den, Yahşihan’dan gönderilecek bir minibüse muhtaç duruma getirilmiştir. Artık buna bir dur demenin zamanı çoktan gelmiştir. 30 Mart’ta Keskin halkı bu ilçeyi bize emanet ederse, ilçemizi yeniden eski günlerine taşımak için bismillah deyip başlayacağız” dedi.
CHP Keskin Belediye Başkan Adayı Haşmet Aytaç da durumu kolonyalı mendil dağıtarak protesto ederken, pazartesi de teyemmüm için kum dağıtacaklarını açıkladı.
Açıklamaların ardından vatandaşlar hazırlamış oldukları dilekçeyi İçişleri Bakanlığına gönderdi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
0 0 votes
Haber Değerlendirme
6 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Seymur
Seymur
9 Şubat 2014 07:36

Çare Bülent Başkan ancak o keskinin su sorununu kökten çözebilir. Keskinin yetiştirdiği ender insanlardan biri. Siyaseti bilen siyasetin nasıl yapılacağını bilen. Keskinin sorunlarını kendi sorunları gibi ele alan. Keskini geliştirmeye kendini adamış. Adam gibi adam Bülent Başkan. Allah aşkına soruyorum size keskin ilçesi Hangi döneminde Bülent şükrü Altınışıkın dönemindeki bolluğu bereketi yaşamıştır. Şimdi karar verme zamanı haydi Keskinliler.

Keskinli
Keskinli
Reply to  Seymur
12 Şubat 2014 01:57

Ahh keskin ah kimlerin eline kaldın? Bu işi ancak Bülent başkan çözer bende arkadaşlara katılıyorum Keskin’e tek faydası olan başkan o neticede çekemeyenlerin söyleyecek bi sözü yok olamaz da! Ha bu arada sayın Atalay Bayram sakallı hakkında soruşturma açılacağını söylemiş adalet geçte olsa tecelli eder kimse Keskin’i kaderine mahkum edemez öyle gelen başkan ödesin banane deyip gitmek yok Bayram Sakallı!!! Belediye başkanlığı nasıl olur bilmek istiyorsan Bülent başkana bak feyz al

keskinli
keskinli
Reply to  Seymur
2 Mart 2014 13:00

sen neden bahsediyosun ya ne dediğinin farkındamısın senin bülent bey dediğin kişi kim çalmaya geliyodur yine para bittiyse keseleri dolduracaktır bu kadar çalışkan vede dürüsttü de neden mhp ihraç ettide dp ye geçti sen bunları anlat insanların fikirlerini etkilemeye çalışmayın bu çok büyük birr vebaldir keskin için dürüst çalışkan kim hayırlıysa ona nasip olsun

ilker
ilker
Reply to  keskinli
3 Mart 2014 21:24

HAYDİ KESKİN’İM
Kırat gemini almış da yol mu dayanır
Bu Keskin 30 Mart’ta uykudan uyanır
Hizmetini alamazsa kapına dayanır
Hadi Keskin’im hesap sorma zamanı,ŞİMDİ
Suyu sert insanı mert olan KESKİN’İM
BU kaderine bırakılmış ilçe benim
Meşhur hanlarını, sarraflarını bu hale getirenlere
Hesap sorma zamanı,ŞİMDİ KESKİN ‘İM
Vaatlerle gelip benliğini yitirenlere
Milletin malını hurdacılara verenlere
Yazık ettiler bizce,bunca senelere
Hadi Keskin’im hesap sorma zamanı,ŞİMDİ
Halkın fırınını söküp satanlara
Ne me lazım deyin yan gelip yatanlara
Hasret kaldık yıllarca, KARIŞTIRANA
Hadi Keskin’im hesap sorma zamanı,ŞİMDİ
Çöpüm alınmaz,suyum akmazsa
Halkıma hoş görüyle bakılmazsa
Büz ve bordür makinası da satılırsa
Hadi Keskin’im hesap sorma zamanı,ŞİMDİ
Biz halkız neme lazım demeyelim
30 Mart ta BÜLENT ALTINIŞIĞI seçelim
En güzel hizmetleri ilgiyi görelim
Hadi Keskin’im hesap sorma zamanı,ŞİMDİ
Oy verin atı şaha kaldıralım
Bu KESKİN’e çağ atlatıp,altın yılını yaşatalım
İlçemizi özlenen hak ettiği yere katalım
Hadi Keskin’im hesap sorma zamanı,ŞİMDİ
HACI AHMET KIVRAK

Mehmet
Mehmet
9 Şubat 2014 07:30

Suyu Bülent Başkanım getirir Allahın izniyle siz hic merak etmeyim keskinliler.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu