Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Sağlık

Kırıkkale İl Sağlık Müdürü’nden salgın uyarısı!

Kırıkkale’de son iki aydır etkisini artıran grip salgını vatandaşları tedirgin ediyor. Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Murat Ağırtaş, konu hakkında önemli açıklamalarda bulunarak alınması gereken önlemlerden bahsetti.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de son iki aydır tesirini artıran grip salgını vatandaşları tedirgin ediyor. Kırıkkale İl Sıhhat Müdürü Murat Ağırtaş, mevzu hakkında mühim açıklamalarda bulunarak alınması ihtiyaç duyulan önlemlerden bahsetti.

Kırıkkale’de hastanelerin acilleri ve çocuk hastaneleri son günlerde soğuk algınlığı, grip vakalarının başvuruları ile doldu. Bilhassa çocuklarda görülen viral enfeksiyonlar oldukça süratli bir halde zatürreye evrildiği için hastanelerin yataklı servislerinde de yoğunluk yaşanıyor. Gazetemize hususi açıklamalarda bulunan Kırıkkale İl Sıhhat Müdürü Murat Ağırtaş, başvuruların yüzde 80’nin influenza kaynaklı bulunduğunu belirterek, vatandaşların ilk olarak acile değil aile hekimlerine başvurmalarının daha doğru olacağını altını çizdi.

KİŞİSEL TEMİZLİĞE VE BESLENMEYE DİKKAT EDİN

Son günlerde viral enfeksiyonların arttığını belirten Müdür Ağırtaş, “Bbu enfeksiyonlardan korunmak için bir taraftan beslenmeye dikkat edilmesi gerekiyor oldukça fazla toplu alanlara çıkmadan bağışıklığa da dikkat edilerek korunmak gerekiyor. Toplu alanlara mümkün olduğunca girmemek kişisel temizliğe dikkat etmek lazım. Şu anda hastanelerimize başvuran şahıs sayısı günlük 5.500’lerde bu sayının ortalama 3.700’ü poliklinik hastası 1800’ü de acil hastası” dedi.

KALABALIK ORTAMLARDAN UZAK DURUN

Acile başvuran hastaların çoğunluğun aile hekimlerine giderek problemlerine çözüm bulabileceklerini söyleyen Ağırtaş, “Yurttaşlarımızın bu mevzuda bilinçlenmesi gerekiyor. Aslen yurttaşlarımız aile hekimine gitse acillerimiz de bu kadar yoğun olmayacak. Aile Sağlığı Merkezleri’nde çözülecek problemler için uzman doktora yada acile gidilmemeli. Kasım, aralık ayları viral enfeksiyonların yükseldiği, artış gösterdiği bir dönem. Bu zamanda oldukça dikkatli olmak gerekiyor. Bilhassa 65 yaş üstü kişilerin grip aşısı olması gerekmektedir. Maske bir tek covid yada öteki salgınlarda değil, grip vakalarının yoğunlaştığı zamanlarda toplu ortamlarda kullanılmalı. Ek olarak bu şekilde zamanlarda kalabalık ortamlardan kaçınılmalı” ifadelerini kullandı.

İLK TERCİH ACİL DEĞİL AİLE HEKİMLİKLERİ OLMALI

Çocuklarda da ciddi bir viral enfeksiyon salgını bulunduğunu belirten Müdür Murat Ağırtaş, “Çocuklarda görülen viral enfeksiyonlarda antibiyotik kullanmak isteyenlerin sayısı oldukça fazla. Antibiyotikler viral enfeksiyonları tedavi etmez. Bu mevzuda bilgili olmalıyız kafamıza bakılırsa antibiyotik kullanmamalıyız. Kesinlikle hekimimize danışarak tedavi sürecini planlamalıyız. Hastalıklarda ilk seçenek acil servis olmamalı. Yurttaşlarımız haklı olarak eleştirerek oldukça sıra var, hekim yok, saatlerce bekliyoruz diyorlar. Doktorumuz var, günde 10-15 nöbetçi doktorumuz oluyor. Belli bir yükün üzerini kaldırma şansları yok. Iyi mi ki banka günlük 100 işlem yaparken bir günde 200 şahıs erişince kaldıramıyorsa sıhhat sisteminde de aynı şey geçerli. Yoğunluk olduğundan sırada beleme süresi artıyor. Bunun için gündüz vakti kesinlikle ilk tercih aile hekimliği olmalı. Esasen aile hekimlerimiz gerektiği takdirde hastane yönlendirmelerini yapıyorlar” şeklinde konuştu.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x