Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Ekonomi

Kırıkkale savunmada çok önemli rol oynayacak

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

Demir: “Türkiye’ye savunma sanayinde Kırıkkale’nin çok önemli bir rol oynayacağına inanıyoruz.”

 

ALIN TERİNİ BEYİN TERİYLE BULUŞTURUP KATMA DEĞERİ ARTIRABİLİRİZ

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, MKE Sosyal Tesislerinde il protokolü, daire müdürleri, akademisyenler ve sektör temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantının basına kapalı olan bölümünde MKE’nin geleceğini istişare edeceklerini ifade eden Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, “Kırıkkale Makine Kimya demek” sözünün ötesinde Türkiye’nin silah merkezi, balistik patlayıcı merkezi nasıl olur? Kırıkkale Silah OSB nasıl gelişir? Geleceğin teknolojileriyle ilgili olarak balistik patlayıcı ve kimya, diğer yeni gelişmekten olan elektromanyetik lazer gibi Makine Kimya’nın dışındaki sektörler, sanayicilerimiz nasıl yer alabilirler? Makine Kimya’daki arkadaşlarımız nasıl büyütücü bir rol alabilir? Geleceğe nasıl hep beraber bakabiliriz? Gelecekteki olması muhtemel projeler ne? Sadece ve sadece sipariş verip  ihtiyaç değil buralardan çıkacak fikirler, araştırmalar… Buralardan çıkacak fikirler de akla dahi gelmeyen, talebin oluşmadığı konularda da ön açıcı bir rol oynayabilir mi? Buradaki alın terini beyin teriyle nasıl buluşturup ta katma değeri artırabiliriz? gibi konuları inşallah hep beraber istişare edeceğiz.”dedi.

 

HEP BERABER ÇEVRESİYLE BERABER BÜYÜYECEK

Kırıkkale’nin savunma sanayinde çok önemli bir rol oynayacağını söyleyen Demir, “3-4 yıl önce Kırıkkale’den epey kalabalık bir heyet bana gelmişti, Makine Kimya’nın geleceği ile ilgili. ‘Makine Kimya’nın geleceği çok çok parlak olacak,’ demiştim. Bu da niyete ve gelecek planlarına bağlı ama tekraren ben Kırıkkale’yi sadece Makine Kimya olarak düşünmemek gerektiğini özellikle belirtmek istiyorum. İnşallah iyi gelişmelerle atılımlar yapacak. Ama hep beraber çevresiyle beraber büyüyecek. Sadece ve sadece mevcut üretim kabiliyeti,  potansiyeli ne teknolojileriyle değil geleceğe nasıl taşıyacağımızla ilgili planlar yapılması, bunların nasıl destekleneceğinin planlanması çok ince ince düşünülmeli. Türkiye’ye savunma sanayinde Kırıkkale’nin çok önemli bir rol oynayacağına inanıyoruz.”şeklinde konuştu.

 

KENDİMİZE AİT PLAN VE PROJELERLE İLGİLİ PAYLAŞIM YAPACAĞIZ

Yeni fikirlerin ortaya çıkabileceği ve paylaşıma sunulabileceği bir mekanizmanın üzerinde çalıştıklarını ifade eden Demir, “Özellikle kimya, silah, patlayıcı, balistik konularında çeşitli fikirler çıkacağına inanıyoruz. Biz de kendimize ait plan ve projelerle ilgili paylaşım yapacağımızı, daha da önemlisi bunun mekanizmasını kurmanın gündeme gelmesini istiyoruz. Burada daire müdürleri ve başkan arkadaşlarımız da var. Bunu takip edeceğiz ve bir sistem kuracağız. Burada yarının planlarını yapacağız.”dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x