Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Kırıkkale, Sivas, Yozgat Bugün Yüksek Hızlı Trenin Konforunu Yaşıyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  “yıllarca ‘kara trenli’ türküler söyleyen Sivas, bugün yüksek hızlı trenin konforunu yaşıyor”

HABER: YELİZ ERDEM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sivas Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlara hitap etti. Sivaslıların coşkulu karşılamasına teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, emniyetten aldığı sayıya göre mitinge, yol boyu olanlarla beraber 100 bin kişinin katıldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Siyasette ben Sivas’ta böyle bir muhteşem coşkuyu yaşamamıştım. Bugün bir başkasınız. Biliyorum ki pazar gününe hazırlık yapıyorsunuz. Sandıkları patlatmaya var mısınız? Bunu halledeceksiniz anlıyorum” diye konuştu.

Ankara-Sivas yüksek hızlı tren Hattı’nın açılışı için Sivas’a 26 Nisan’da gelmeyi planladığını, ancak o günlerde geçirdiği bir sağlık sorunu nedeniyle bunu yapamadıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisini temsilen Cumhurbaşkanı Yardımcısı “Fuat Oktay’ın gelerek, yıllardır özlemle beklenilen Hızlı Tren Hattı’nı hizmete açtığını anımsattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz de madem bizzat orada olamıyoruz, bari müjdelerimizle Sivaslı kardeşlerimizin yanında yer alalım dedik. Sizlerin bu gururunu paylaşmak için Hızlı Tren Hattımızı bir ay boyunca ücretsiz yaptık” dedi.

Sivaslıların artık hızlı trenle Ankara’ya 2 saatte, İstanbul’a 6 saatte gidebildiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Nereden nereye? Yıllarca ‘kara trenli’ türküler söyleyen Sivas, bugün yüksek hızlı trenin konforunu yaşıyor. Hızlı trenimizin Sivas ile birlikte Yozgat’a, Kırıkkale’ye ve bölgedeki diğer tüm şehirlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Elhamdülillah yaptık. Laf ola beri gele yok. İcraat icraat… Bay Kemal, bu işler öyle lafla olmuyor, icraat gerektiriyor. Toplam uzunluğu 405 kilometreye ulaşan bu hattan komşu illerimiz de istifade edecek. Erzincanlı ve Tokatlı vatandaşlarımız da hızlı trenin faydasını görecek. Hızlı trenin rahatlığını diğer illerimize kadar götüreceğiz. Yerköy istasyonundan Kayseri’ye de bir bağlantı hattı kuracağız. Ayrıca bu hattı Erzincan’a, Erzurum’a, Kars’a kadar uzatacağız. İnşallah oradan da Bakü-Tiflis hattına bağlayacağız.”

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu