Eğitim

Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Üyeleri, “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” Listesinde Yer Aldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Stanford Üniversitesi’nden bilim insanlarının her yıl gerçekleştirdiği ve dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı güncel liste geçtiğimiz günlerde Elsevier tarafından yayımlandı. 

HABER: TAHİR ERDEM

Dünyanın önde gelen Üniversitelerinden bilim adamlarının dahil olduğu listede Kırıkkale Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nden Prof. Dr. Ali Aral, Prof. Dr. İshak Altun, Prof. Dr. Nuran Işıklan ve Dr. Öğr. Üyesi Enes Ayan “Yıllık Etki” kategorisinde dünyanın en etkili bilim insanları listesinde yer aldı. Prof. Dr. Tamer Eren ve Prof. Dr. İshak Altun ise “Kariyer Boyu Etki” kategorisinde dünyanın en etkili bilim insanları listesinde yer aldı.

Listenin oluşturulmasında; nitelikli yayın sayısı, yayınların yer aldığı derginin etkisi, patent sayısı, yapılan atıf sayısı gibi uluslararası ölçütlerin kullanıldığı listede 204 bin 644 bilim insanı yer aldı. Türkiye’den ise toplam 1039 bilim insanı sıralamaya dahil oldu.

Listeye girme başarısı gösteren öğretim üyelerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Üyeleri,

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu