Eğitim

Kırıkkale Üniversitesi Yeni İş Birlikleri Kurmaya Devam Ediyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan ve İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı (IBTAV) Yönetim Kurulu ve Mütevelli Heyeti Başkanı Mecit Çetinkaya Amerika Birleşik Devletleri’ndeki ikinci günlerinde Louisiana Eyalet Üniversitesi’ni (LSU) ziyaret etti.

HABER: YAKUP ÖZCAN

Louisiana Eyalet Üniversitesi Fen Bilimleri ve Eğitim Fakültesi’nde düzenlenen tanışma toplantısına Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, IBTAV Yönetim Kurulu ve Mütevelli Heyeti Başkanı Mecit Çetinkaya, LSU Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Jackie Bach, Dekan Prof. Dr. Roland Mitchell, daha önce üniversitemizi ziyaret eden ve LSU ile ikili iş birliği kurulmasına öncülük eden dekan yardımcısı ve araştırma merkezi müdürü Prof. Dr. Eugene Kennedy, dekan yardımcıları Dr. Arend Van Gemmert, Dr. Chad Gothreaux, Dr. Renée Boutte Myer, Dr. Mary P. Woods, LSU Uluslararası Programlar Sorumlusu Dr. Simba Dieng, Lisans Programları Öğrenci Sorumlusu Phil Veril, Southern Üniversitesi Türkiye Temsilcisi Dr. Osman Kandara ve Üniversitemiz Dış İlişkiler Başkanı Dr. Zeynep Başer katıldı. Toplantıda Fen Bilimleri ve Eğitim Fakültesi Dekanı Dr. Roland Mitchell, Dış İlişkiler Başkanı Dr. Zeynep Başer ve IBTAV Yönetim Kurulu ve Mütevelli Heyeti Başkanı Mecit Çetinkaya sırasıyla Louisiana Eyalet Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi ve Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı hakkında bilgi verdi ve ikili iş birliği ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. İlk toplantı Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ersan Aslan ve Mecit Çetinkaya’nın Rektör Yardımcısı Dr. Jackie Bach ve dekan yardımcısı Dr. Eugene Kennedy’e İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi kitabının İngilizce baskılarını takdimiyle sona erdi.

LSU Fen Bilimleri ve Eğtiim Fakültesi’nde düzenlenen tanışma toplantısının ardından Veteriner Fakültesi ziyaret edildi. İlk olarak Veteriner Fakültesi dekanı Dr. Oliver Garden fakülte ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Karşılıklı soru-cevap ve ikili iş birliği olanaklarının değerlendirilmesinden sonra Veteriner Fakültesi turu gerçekleştirildi.

Öğleden sonraki toplantılarda Louisiana State Üniversitesinin dekanlarıyla bir araya gelindi. Toplantıya İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi dekanı Dr. Troy Blanchard, İşletme Fakültesi dekanı Dr. Jared Llorens, Fen Fakültesi dekanı Dr. Andrew Maverick, Mühendislik Fakültesi dekanı Dr. Karsten Thompson ve Fen Bilimleri ve Eğitim Fakültesi dekanı Dr. Roland Mitchell, dekan yardımcısı Dr. Eugene Kennedy katıldı. Karşılıklı görüş alışverişi yapılan toplantıda iki üniversitenin ortak hedefleri ve iş birliği yapabilecekleri alanlar belirlendi. Rektörümüz Prof. Dr Ersan Aslan, çok uzun yollardan gelerek bunca verilen emeğin gençlerimizi geleceğe daha güçlü bir şekilde hazırlamak için olduğunu vurguladı. Öğrencilerimizi dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar aranan niteliklere sahip bireyler olarak yetiştirmemiz gerektiğini dile getirdi. Hız kesmeden ilgili alanların ilk etapta çevrim içi toplantılarla bir araya gelerek çalışmalara ivedilikle başlamasına karar verildi. LSU temsilcileri Üniversitemizin ziyaretinden duydukları memnuniyeti ve ortak gerçekleştirilebilecek çalışmalarla ilgili heyecanlarını dile getirdi. Toplantı Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan ve IBTAV Yönetim Kurulu ve Mütevelli Heyeti Başkanı Mecit Çetinkaya’nın Üniversitemizi ağırlayan Fen Bilimleri ve Eğitim Fakültesi dekanı Dr. Roland Mitchell’e Kırıkkale’nin tarihi simgesi Çeşnigir Köprüsü’nün resmedildiği çini tablo ve Usturlab hediye etmesiyle sona erdi. Dr. Roland Mitchell takdim edilen hediyelerin çok kıymetli olduğunu ve Üniversitemizin ziyaretinden büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek teşekkür etti.

Son olarak Fen Bilimleri ve Eğitim Fakültesi idari kadrosuyla tanışıldı. Düzenlenen son toplantıda dekan Dr. Roland Mitchell’in başkanlığında, dekan yardımcısı Dr. Eugene Kennedy, Dr. Arend Van Gemmert, Dr. Rob Lyles, Dr. Renee Boutte Myer, Dr. Mary P. Woods, Dr. Carol Barry, Dr. Alex Garn bir araya gelindi. Katılımcılar iki üniversite arasında yapılacak çalışmalarla ilgili heyecanlarını dile getirdi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu