EğitimKırıkkale

Kırıkkale Üniversitesi’nde keçe çalışma atölyesi etkinliği

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı etkinlikleri kapsamında Kırıkkale Üniversitesi Meslek Yüksek Okulları Koordinatörlüğü (MEYOK) ve Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) işbirliğiyle Kırıkkale Meslek Yüksekokulu’nda ‘Keçe Çalışma Atölyesi’ yapıldı.

ÖĞRENCİLERE KATKI SAĞLAYACAK ÇALIŞMA

Keçe Çalışma Atölyesi etkinliğine, Kırıkkale Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Meslek Yüksek Okulları Koordinatörü Doç. Dr. Özgür Selvi, TÖMER Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Öznur Özdarıcı, akademik ve idari personeller ile TÖMER’de öğrenim gören misafir öğrenciler katıldı. Keçe çalışması öncesi öğrencilerle sohbet eden ve kısa bir konuşma yapan Doç. Dr. Özgür Selvi, meslek yüksekokullarının koordineli ve birbirlerine katkı sağlayacak çalışmalara ve projelere bir yenisini eklediklerini ifade ederek, “TÖMER öğrencileri ile birbirimizi tanımaya başladığımız, öğrencilerimizle tarih, kültür, sanat, gelenek vs. alanında yapmış olduğumuz etkinlikler kapsamında, bugün Gelelneksel El Sanatları Programı akademisyenleri ve öğrencileri ile TÖMER öğrencilerini bir araya getirdik. Birbirimizi tanıyarak, kültürel ve geleneksel anlamda önemli el sanatlarımızdan olan keçe çalışması yapacağımız ve geleneksel mutfağımıza ait lezzetleri tadacağımız bu güzel etkinliğe katılımlarınız için teşekkür ediyorum” diye konuştu. Program, keçe çalışması ile devam etti.

KÜLTÜREL EL SANATLARI ÇALIŞMASI

Doç. Dr. Özgür Selvi, TÖMER öğrencileri ile birlikte keçe çalışması yaptı. El sanatları öğrencileri ile ikişerli grup olarak keçe çalışması yapan TÖMER öğrencileri, kültürel el sanatları çalışmaları yapmalarının yanı sıra öğrencilerimizle sohbet ederek kültürümüz ve geleneklerimiz hakkında bilgi aldı. Keçe telefon kılıfı yapılan atölye çalışması sonrasında Geleneksel El Sanatları Programı öğrencileri tarafından hazırlanan, geleneksel lezzetlerimizden oluşan ikramlar misafir öğrencilere ikram edildi. Öğrenciler, sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen etkinlik dolayısıyla Doç. Dr. Özgür Selvi’ye ve etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen akademisyen ve öğrencilere teşekkür ederek memnuniyetlerini dile getirdiler.
Haber: Yeliz Erdem

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu