Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
SağlıkYaşam

Kırıkkale’de Berber ve Kuaförlere Zabıta Denetimi

Kırıkkale Belediyesi, Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler dün itibariyle faaliyete geçen berber, kuaför ve güzellik salonlarında denetlemeler gerçekleştirdi.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Belediyesi, Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler dün itibariyle faaliyete geçen berber, kuaför ve güzellik salonlarında denetlemeler gerçekleştirdi.


BERBER ve KUAFÖRLER HİZMETE BAŞLADI

Korona virüs tedbirleri kapsamında kapatılan berber ve kuaförler, kontrollü bir şekilde hizmet vermeye başladı. Aynı anda yan yana iki koltukta müşteri kabul edemeyecek işletmeler, 09.00-21.00 saatleri arasında hizmet verecek. İş yeri içinde en fazla bir müşterinin beklemesine müsaade edilen işletmelerde, çalışanlar da mutlaka maske kullanacak. Saç kesimi, yıkama ve boyama gibi hizmetler esnasında kullanılan havlu ve önlük gibi malzemeler ya kişiye özel ya da tek kullanımlık olacak. Hizmet alan müşterinin kullandığı malzemeler de sterilizasyonu sağlanmadan kesinlikle kullanılmayacak.

HİJYENİK ORTAMDA SAÇ KESİMİ

İşlemin özelliğine göre maskeyi çıkarabilecek müşteriler ise, kendi kişisel havlu, tarak ve makas gibi malzemeleri yanında getirebilecek. Berberlerde jilet ya da ustura ile sakal tıraşı yapılması hizmeti geçici süreliğine verilmeyecek, ancak sakal tıraşı makine ile kısaltılma şeklinde yapılabilecek.

SİPERLİK ve TIBBİ MASKE DAĞITIMI YAPILDI

Kırıkkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler de dün itibariyle faaliyete geçen berber, kuaför ve güzellik salonlarında denetlemeler gerçekleştirdi. Zabıta ekipleri işletme sahiplerine uyulması gereken kuralları hatırlatırken müşterilere de bilgi verdi. Ekipler tarafından yapılan denetimlerde berber ve kuaför esnafının genel itibari ile kurallara uydukları görülürken vatandaşlar da yapılan uygulamalardan memnuniyetlerini dile getirdi.

ZABITA EKİPLERİ DENETİM GERÇEKLEŞTİRDİ

Kırıkkale Belediye tarafından 11 Mayıs öncesi kentteki tüm berber ve kuaför salonlarına vatandaşlara daha hijyenik ortamda hizmet vermeleri için dezenfekte edilmiş ve toplam 2 bin bin adet siperlik maske ve tıbbi maske dağıtımı gerçekleştirmişti.

Alışveriş Merkezleri Kırıkkale’de Hizmete Başladı

Berber ve Kuaförler Tekrar Hizmete Başladı

Berber/Güzellik Salonu/Kuaförlerin Açılması Genelgesi 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x