Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Tarım

Kırıkkale’de gıda işletmeleri denetlendi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, gıda güvenilirliğinin sağlanması, tüketici sağlığının korunması amacıyla gıda üretim, işleme, dağıtım, toplu tüketim ve satışının olduğu tüm işletmelerde denetim gerçekleştirdi.

HABER: YAKUP ÖZCAN

Ekipler, İl Gıda Kontrol Planı kapsamında resmi kontrollerde genel hijyen kuralları, kayıt yükümlülükleri, kullanılan malzemelerin uygunluğu gibi önemli konular üzerinde duruldu. Denetimlerin, 5996 sayılı Kanun’a uygunluğu çerçevesinde gerçekleştirildiğini belirten yetkililer, tüketicilerin her türlü ihbar ve şikayetlerini Alo 174 Gıda Hattı’na veya CİMER’e iletebileceklerini hatırlattılar. Kırıkkale genelinde gerçekleştirilen bu kapsamlı denetimlerin, tüketicilerin güvenli ve sağlıklı gıdalara ulaşma hakkını korumayı amaçladığı vurgulandı. Ayrıca, denetim sonuçlarının ilgili işletmelere bildirileceği ve eksikliklerin giderilmesi için gerekli önlemlerin alınacağı bilgisi paylaşıldı.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu