Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Koronavirüs

Kırıkkale’ye 3 Bin Adet BİONTECH Aşısı Geldi

Koronavirüse karşı aşı çalışması tüm ülkede devam ederken, 2 Türk Bilim İnsanı tarafından üretilen BioNTech aşısı da ülkemize geldi. Kırıkkale'ye de teslim edilen aşıların Nisan ayı itibariyle uygulanmaya başlanacağı öğrenildi.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Koronavirüse karşı aşı çalışması tüm ülkede devam ederken, 2 Türk Bilim İnsanı tarafından üretilen BioNTech aşısı da ülkemize geldi. Kırıkkale’ye de teslim edilen aşıların Nisan ayı itibariyle uygulanmaya başlanacağı öğrenildi.

SADECE YÜKSEK İHTİSAS HASTANESİ’NDE 

Koronavirüsle mücadele kapsamında aşı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Şu ana kadar ülke genelinde 9 milyon 111 bin kişiye ilk doz, 6 milyon 888 bin kişiye de 2. doz aşıları vuruldu. Kırıkkale’de ise 36 bin 308 kişiye birinci doz, 27 bin 769 kişiye de ikinci doz aşıları yapıldı. Ülke genelinde bugüne kadar Çin aşısı olarak bilinen Sinovac aşısı yapılıyordu. BioNTech Firması ile yapılan anlaşma neticesinde 2 milyon 800 bin doz BioNTech aşısı temin edildi. Bu rakamın Nisan ayı sonuna kadar 4 milyon 500 bin doza ulaşması bekleniyor. Türk Bilim insanları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci tarafından üretilen BioNTech aşısından Kırıkkale’ye ise 3 bin doz geldiği öğrenildi. -80 derece de muhafaza edilen aşılar, test aşamasının bitmesini müteakip kullanıma başlanacak. Aşının muhafaza koşulları nedeniyle sadece Yüksek İhtisas Hastanesi’nde uygulanacağı öğrenildi. Aşılama çalışmasında halen; 60 yaş üzeri ve eşleri, morbib obez, maling tümoru, kanser ve diyaliz hastaları, down sendromlular ve immuno sendromu tedavisi görenler aşı olabiliyor.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x