Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Koronavirüs

Orhan Kılıç’dan Vatandaşlara Maske

Kırıkkaleli hemşehrimiz E-İmzatr Bilgi Güvenliği Yönetim kurulu Başkanı Orhan Kılıç, vatandaşların sağlığını düşünerek, maske dağıtımı gerçekleştirdi.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkaleli hemşehrimiz E-İmzatr Bilgi Güvenliği Yönetim kurulu Başkanı Orhan Kılıç, vatandaşların sağlığını düşünerek, maske dağıtımı gerçekleştirdi.

SAĞLIĞINIZ İÇİN ÖNEMLİ

Korona Virüse karşı vatandaşlara maske dağıtımı gerçekleştirdiğini açıklaya Kırıkkaleli hemşehrimiz E-İmzatr Bilgi Güvenliği Yönetim kurulu Başkanı Orhan Kılıç, bu dağıtımda emeği geçen insanlara teşekkür ederek, halkımızın virüse karşı daha dikkatli olması çağrısında bulundu. Evden dışarıya çıkıldığı anda cerrahi maskenin takılması gerektiğini kaydeden Kılıç, “Maske dışarıdan içeriye virüsün girmesine engel olur. Maskeler çok uzun süre takılamaz. Maskelerinizi sık sık değiştirin. Bazı vatandaşlarımız maskeleri yere atıyor. Onu toplayan kişilerinde insan olduğunu unutmayın.”

 

DİKKATLİ KULLANIN

Maskenin doğru kullanımına da değinen Kılıç, “Maskeyi lastiklerinden tutarak kulaklarımıza geçirmeliyiz. Kulağa taktıktan sonra üzerine mutlaka üst tarafında kıvrılabilen bir tel bulunmalı, bu kısım üst tarafa getirilecek şekilde takılmalı, o sert kısım burnumuza oturacak şekilde düzeltilmeli. Burun çıkıntısının kenarlarında bir boşluk olmamalı. Oradan hava giriş çıkışı olmamalı. Maskenin yan taraflarında da boşluk kalmamasına dikkat edilmelidir. Yüzünüz küçük olabilir, yaşınız küçük olabilir. Maskenin yüze tam oturması gerekir. Parmak girecek kadar bir boşluk varsa o maske o kişiye boldur demektir. O zaman ya küçük bir maske kullanılmalı ya da lastikleri sıkıştırılarak kullanılmalıdır. Maskenin üst kısmı burna tam oturmalı, yanak kısımları tam kapanmalı ve diğer ucunun ise çenenin alt kısmına kadar inmesi gerekiyor. Kesinlikle dikkat edilmesi gereken nokta ağzın ve burnun maskenin içinde kalmasıdır.”

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x