Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Kültür Müdürlüğü bildiğiniz gibi,Vatandaş Vali Makas’a seslendi

Kırıkkale’nin yetiştirdiği ünlü keman ustası Seyit Çevik ölümünün 4'üncü yıl dönümünde unutuldu. Kırıkkale İl Kültür Müdürlüğünün Seyit Çevik için hiçbir etkinlik yapmaması vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’nin yetiştirdiği ünlü keman ustası Seyit Çevik ölümünün 4’üncü yıl dönümünde unutuldu. Kırıkkale İl Kültür Müdürlüğünün Seyit Çevik için hiçbir etkinlik yapmaması vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

İL KÜLTÜR MÜDÜRÜ BİR DE KESKİN’DE GÖREV YAPTIN
Şehrin kültüründen bir haber olan,sürekli olumsuzluklar ile gündeme gelen İl Kültür Müdürlüğü yine Kırıkkale gündemini meşgul etmekte, kurumun yapısını ve kurumu tanımayan birinin müdür olarak atanması şehiri olumsuz etkiliyor.Şehrin tanıtımı ve kültürünü tanıtmak,şehrin kültür varlıklarına sahip çıkmak gibi bir görevi olan kurum ne yazık ki iş bilmez müdürler sayesinde içler acısı durumda İl Kültür müdürü daha önce Keskin İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak da görevinde bulundu Kırıkkale’de kültür varlıklarının çoğu Keskin’de ve Hacı Taşan,Seyit Çevik,Rahmi Pehlivanlı gibi şehrin kültür elçilerinin doğup büyüdüğü hatta mezarları bile Keskin’de,Keskin’de daha önce görev yapan birinin bu insanları unutması manidar !

İL KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ VARMI YOK MU HİÇ BİR ETKİNLİK YAPILMIYOR
İlimizde yetişen en büyük keman sanatçılardan bir dönem tüm Türkiyenin diline dolanan İp Attım Ucu Kaldı (Ankaranın Bağları) şarkısının bestecisi olan aynı zamanda Kültür Bakanlığı sanatçısı olan Seyit Çevik’in ölüm yıldönümünün hatırlanmaması Kırıkkaleliler ve Keskinliler tarafından büyük bir tepki ile karşılandı.Seyit Çevik’in ölüm yıldönümünün unutulmasından dolayı İl Kültür Müdürü Erdoğan Çakmak ve Kültür Müdürlüğü yöneticilerine ateş püsküren vatandaşlar, “Seyit Çevik gibi bir büyük bir ölüm yıldönümü neden unutuluyor.İl Kültür Müdürlüğü tarafından unutulması bizleri çok üzdü. Vatandaşlar Kültür Müdürlüğü’nün böyle bir hatayı nasıl yaptığına anlam veremediklerini şehirde kültür namına zaten hiç bir etkinlik yapılmıyor” dediler.

KASITLI MI YAPIYORLAR?
İl Kültür Müdürlüğünün Seyit Çevik Kırıkkale değil de başka bir il de doğmuş ve yaşamış olsaydı günlerce anma programları düzenlenirdi.Vatandaşlar, “Ölümünün 4’üncü yılında saygı ile yâd ettiğimiz Seyit Çevik  sağlığında kendi tabiri ile gerekli ilgiliyi görmemiştir. Seyit Çevik’e ait olan birçok parça bugün birçok sanatçı tarafından gerek ekranda gerekse kaset ve CD’lerde okunmaktadır. Bırakın Kırıkkale’yi Türkiye’ye duyuran Rahmi Pehlivanlı’ya,Hacı Taşan’a ve Seyit Çevik’e layık olduğu değeri vermiyoruz.

VEKİLERİMİZ İL MÜDÜRÜ ATAMALARINDA ÖNCE ŞEHRİ DÜŞÜNSÜNLER
Kırıkkale’de kurum müdür atamalarında Şehrimiz’de görev yapacak müdürler atanırken daha önce nerede hangi kurumda görev yaptıklarını iyi araştırıp, Kırıkkalemiz için başarılı hizmetler yapabileceklerine kanat getirdikten sonra atamalarına onay versinler,daha önce Keskin ilçe milli eğitim müdürü olarak görev yapan, milli eğitimde ki başarısı manidar olan Erdoğan Çakmak gibi isimlerin şehrin önemli kurumlarına atanmasının sonuçları ortada.

VATANDAŞLAR VALİ MAKAS’A SESLENDİ
Kırıkkaleli vatandaşlarımız aynı zamanda buradan Kırıkkaleliler için her minvalde çalışmalar yapan sayın Valimiz Mehmet Makas’a sesleniyoruz lütfen İl Kültür Müdürlüğüne bir el atın Kırıkkale’de kültür namına bir şey kalmayacak,Keskinliler İlçe Müdürüyken bir şey yapamadı.Keskin’e İlk Kültür Müdürü olarak koskoca Kırıkkale’ye ne yapacak, sözlerinde haklıymışlar demekki,ifadelerini kullandı.

NEŞET ERTAŞ,SEYİT ÇEVİK’E SAHNEDEN NE DEDİ
Neşet Ertaş Usta,binlerce kişinin katıldığı konser’de sahneden kendini dinlemeye gelen Keskinli Keman Usta’dı Seyit Çevik’e ne diye seslendi.

SULU MAĞRA VAKASI ÜZERİNDEN 2 HAFTA GEÇTİ

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x