Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

Kırıkkale Lisesi Kara Harp Okulunda

Yarbay Tamer Kösedağ Kırıkkale Lisesi Öğrencilerine yaptığı sunumda; Başta Cumhuriyetimizin bânisi Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, sayısız komutan ve devlet adamının yetiştiği Mekteb-i Harbiyye/ Kara Harp Okulu (KHO); Sultan II. Mahmud tarafından çıkarılan bir ferman ile 1834 yılında "Mekteb-i Ulûm-ı Harbiyye" adıyla İstanbul'da kurulmuş, 1936 yılında Ankara'ya intikal eden Kara Harp Okulu, günümüzde de varlığını sürdürdüğü yere kalıcı olarak taşınmıştır.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Yarbay Tamer Kösedağ Kırıkkale Lisesi Öğrencilerine yaptığı sunumda; Başta Cumhuriyetimizin bânisi Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, sayısız komutan ve devlet adamının yetiştiği Mekteb-i Harbiyye/ Kara Harp Okulu (KHO); Sultan II. Mahmud tarafından çıkarılan bir ferman ile 1834 yılında “Mekteb-i Ulûm-ı Harbiyye” adıyla İstanbul’da kurulmuş, 1936 yılında Ankara’ya intikal eden Kara Harp Okulu, günümüzde de varlığını sürdürdüğü yere kalıcı olarak taşınmıştır.

MUVAZZAF SUBAY OLARAK ATANMAKTADIRLAR

Kara Harp Okulu’nda Kara Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyaç duyduğu sınıf ve miktarda erkek ve kadın subay yetiştirilir.  Eğitim-öğretim süresi yabancı dil hazırlık sınıfı ile birlikte 5 yıldır. Askerî öğrenciler; Dekanlık bünyesindeki akademik öğretimleri ile eşzamanlı olarak Öğrenci Alay Komutanlığı tarafından yürütülen uygulamalı askerî eğitimler ile beden eğitimi ve spor faaliyetlerini başarıyla tamamlamaları durumunda mezun olmakta ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı kadrolarına muvazzaf subay olarak atanmaktadırlar.

 ULUSLARARASI DENKLİĞİ DE OLAN LİSANS ÖĞRETİMİ

KHO’na kabul edilen askerî öğrencilere; Mühendislik (Endüstri ve Sistem, Elektronik ve Haberleşme, Makine, İnşaat, Bilgisayar), İşletme ve Yönetim Bilimleri, Uluslararası İlişkiler, Tarih, Strateji ve Güvenlik, Bilgi Yönetimi ve İstihbarat, Lojistik Yönetimi ve Savunma Yönetimi öğretim programları ile YÖK tarafından akredite ve uluslararası denkliği/geçerliliği de olan lisans öğretimi verilmektedir.

UYGULAMALI ASKERÎ EĞİTİMLER KAPSAMINDA

Birinci sınıf sonunda öğrenciler, Harp Okulu Dekanlığı ve Komutanlığı’nın görüş ve tavsiyeleri ile sağlık durumları da dikkate alınarak Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Piyade, Tank, Topçu, Hava Savunma, Kara Havacılık, İstihkâm, Muhabere, Ulaştırma, İkmal, Bakım, Personel ve Maliye sınıflarından birine ayrılmaktadır. Uçucu olmaya istekli öğrencilere, gerekli şartları taşıdığı takdirde helikopter ve uçak pilotu olma imkânı sunulmaktadır.

TEŞEKKÜR EDERİM

Kırıkkale Lisesi Müdürü Basri Başat; Tarihi, zaferler ve kahramanlıklarla dolu Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapma onurunu her öğrencimizin yaşaması öğretmenlerini ve ailelerini gururlandıracaktır. Tanıtım gezisini düzenleyen müdür yardımcısı Selami Başar ve öğretmenlerimiz Efraim Soyak, Burcu Özgü, Nafiga Çiçek ve Funda GürleR’e teşekkür ederim…

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x