Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiKırıkkaleSiyaset

Milletvekili Halil Öztürk: “Yerlilik oranı yüzde 80’e ulaştı”

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Savunma Sanayi Başkanlığının 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi üzerine Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına söz alan MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, Savunma Sanayide yerlilik oranı %20’lerden %80’e ulaştığını hatırlattı.

DÜNYAYA NAM SALMIŞ BİR MİLLETİZ

MHP Grubu adına konuşan Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk “Türk milletini en iyi özetleyen tasvirlerden biri belki de “cenk meydanında atının üstünde kılıcıyla, ok ve yayıyla düşmanıyla göğüs göğüse çarpışan Türk yiğidi” portresidir. Türk milleti olarak kahramanlığı ve cenk meydanlarındaki vuruşmasıyla dünyaya nam salmış bir milletiz. Vatan, millet, bayrak uğruna görev yapan güvenlik güçlerimize minnettarlığımı ifade ediyor, Allah’tan gazilerimize şifa, şehitlerimize rahmet diliyorum. Cumhuriyetle birlikte ülkemizde artan ve gelişen sanayileşme, milli güvenliğimiz açısından silahlı kuvvetler envanterinin daha modern ve etkin özelliklere kavuşması için yapılan çalışmaları da hiç şüphesiz etkilemiştir. Teknolojik gelişmelerin hız kazandığı ve bilişimden istifade etmenin gerekli olduğu günümüzde, savunma sanayii de tabii olarak büyümeye, değişmeye ve gelişmeye açık bir alandır” diye konuştu.

CUMHUR İTTİFAKININ ORTAK İDEALİ

Milletvekili Öztürk “Görülen o ki Cumhur İttifakı’nın ortak ideali ve hedefi olan yerli ve milli üretim, savunma sanayinin de gündeminde ve hedefindedir. Türk mühendislerinin öncülüğünde, yurtiçi geliştirme modeli doğrultusunda son teknoloji ile üretilen savunma araçları bu düşüncenin tezahürüdür. Ne mutlu ki bugün savunma sanayimizdeki yerlilik oranı %20’lerden %80’e ulaşmıştır. Kara, deniz ve hava araçlarının yanı sıra; siber güvenlik, elektronik harp ve radar sistemleri, hava savunma ve silah mühimmat sistemleri alanında önemli projeler geliştiren Savunma Sanayi Başkanlığı, kanaatimizce, takdir edilecek işlere imza atmaktadır. Göktürk Yer Gözetleme Uydusu, Altay Ana Muharebe Tankı, Ejder Yalçın Zırhlı Taktik Aracı, TCG Anadolu Hücum Gemisi, Preveze Denizaltı, Akıncı İHA, Aksungur SİHA ve adını bizzat Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin verdiği Milli Muharip Uçağı KAAN gibi yüksek teknolojili projeler, ülkemiz adına son derece gurur vericidir. Bu vesileyle bu milli projelerde emeği geçen her bir çalışana ve yetkililere gönülden teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

TÜRK SİHA’LARININ BAŞARISINI DÜNYA KONUŞMAKTADIR

Öztürk “Teknolojisi yüksek savunma sistemlerinin kurulması ve kullanılması bir ülkenin genel güvenliği ile doğrudan bağlantılıdır. Bu bakımdan Türkiye’nin, savunma sanayii açısından önemli bir düzeye gelmesi, bölgemizdeki gücümüzü ve güvenlik refleksimizi de arttırmıştır. Son yıllarda özellikle İHA ve SİHA’larımızın etkin kullanımı, milli güvenliğimiz adına olumlu sonuçlar doğurmuştur. Hava üstünlüğünü ve operasyonel kabiliyetini kanıtlayan SİHA’larımız, 20’den fazla ülkeye ihraç edilerek de ülkemizin gerek ekonomisine gerekse prestijine katkı sağlamıştır. Mali açıdan, Türk Savunma Sanayiinin geçtiğimiz 20 yılda çok önemli bir büyüme kaydettiği görülmektedir. Açıklanan rakamlara göre, Türk Savunma ve Havacılık cirosu 2022 yılı sonu itibariyle yaklaşık 12 milyar dolara kadar yükselmiştir. Prestij açısından bir örnek verecek olursak da kardeş ülke Azerbaycan’ın elde ettiği Karabağ Zaferi’nde, ülkemizden alınan SİHA’ların etkisi yadsınamaz bir gerçektir. Karabağ Zaferi’yle birlikte tüm dünya Türk SİHA’larının başarısını konuşmuş, bu husus elbette bizlere de gurur kaynağı olmuştur. Birileri başarıyı ve desteği Washington’da, Londra’da, Brüksel’de, Berlin’de ararken biz Anadolu’nun pırıl pırıl gençleriyle gözlerindeki ışıltıdan aldığımız ilham ve tertemiz dimağlarından yükselen fikirlerle Türk ve Türkiye Yüzyılı’nı inşa ediyoruz. Savunma Sanayi Başkanlığı 2024 yılı bütçesinin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.
Haber: Tahir Erdem

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu