Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Eğitim

Miniklerden sıfır atık yarışması

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de Hasan Ali Yücel İlkokulu’nda Sıfır Atık Defilesi Yarışması düzenlendi. Anasınıfı öğrencileri atık malzemelerden tasarladıkları elbiseler ile yarışmada ter döktüler. Yarışmada geri dönüşüme en uygun ve orijinal kıyafeti tasarlayan Asena Akkuş birinci seçildi.

JÜRİ SEÇİMDE ZORLANDI

Düzenlenen etkinlik hakkında bilgiler veren Hasan Ali Yücel İlkokulu Müdürü Ömer Tanju Cihan “Çevre bilincinin oluşmasında eğitimin önemine ve değerine inanan insanlar olarak Türkiye’nin geleceği, insana ve çevre sorunlarına karşı duyarlılık geliştirebilen gençlerin yönlendirebileceğini biliyoruz. Günlük hayatta, neredeyse tükettiğimiz her ürünün geride bıraktığı bir atık malzemesi bulunmaktadır. Bizler bu atıkları değerli kılmak için yola çıkmış bulunuyoruz” diye konuştu. Sıfır Atık Yarışması’nın amacının israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını sağlamak olduğunu belirten Cihan “Sıfır Atık defilesi kapsamında öğrencilerimiz geri dönüşüme müsait eşyaları kullanarak aileleri ile birlikte kıyafet tasarladılar. Öğrencilerimiz velileri ve jürinin karşısında aileleri ile tasarladıkları kıyafetler ile defile yaptılar. Üç kişilik jüri ekibi 7 maddelik kritere göre yarışmaya katılan öğrencileri değerlendirdi. Yapılan değerlendirme sonucunda geri dönüşüme en uygun ve orijinal kıyafeti tasarlayan Asena Akkuş birinci seçildi” diye konuştu.

ÇOCUKLARI HAYATA HAZIRLIYORUZ

Anasınıfı Öğretmeni Rümeysa Çalan, proje ile Anaokulu çağındaki öğrencilerle sanatı buluşturmak, atık malzemeler kullanarak gözlem, sorgulama, araştırma, yaratıcılık, teknoloji ve tasarım için gerekli zihinsel süreçleri açığa çıkartmayı hedeflediklerini söyledi. Çalan, Proje sayesinde çocuklara geri dönüşümün önemi ve atık malzemeleri farklı yollarla kullanma becerisi kazandırıldığını; birinci olan öğrenciye hediye çeki verildiğini ifade etti. Okul Müdür Yardımcısı Alper Boyraz Hasan Ali Yücel İlkokulu olarak sürekli yeni fikirler ile ortaya çıktıklarını; okulun bir amacının da çocukları hayata hazırlamak olduğunu belirtti. Gelecek nesillere temiz, sağlıklı ve yaşanabilir bir çevre bırakmanın ön koşulunun onlarda çevre bilinci ve geri dönüşüm konusunda farkındalık oluşturmak olduğunun altını çizdi. Etkinlikte emeği geçenlere teşekkür eden Okul Müdürü Cihan “Projede emeği geçen başta Anasınıfı öğretmeni Rümeysa Çalan olmak üzere proje ekibinde yer alan Müdür Yardımcısı Alper Boyraz, Sınıf öğretmenleri Füsun Özçelik Güney, Hilal Acarbaş ve Fatma Öztürk’e teşekkür ederim. Sıfır Atık Defilesi Yarışması’na katılan başta öğrencilerimiz olmak üzere desteklerini esirgemeyen velileri kutlarım” dedi.

0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x