Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Başkan Saygılı, Şehir ve Güvenlik Sempozyumuna katıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen Şehir ve Güvenlik Sempozyumuna katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleşen sempozyumda yatay mimariye dikkat çekildi.

 

YATAY MİMARİ MESAJI

Sempozyumda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Daha düne kadar kafasını sokacak çatı bulmak isteyen insanlarımız çok daha ileri standartlarda konut talebiyle karşımıza çıkmaktadır. Benim bir ricam var; özellikle şehirleşmede inşaatların inşasında, ihyasında bütün mesele sizin kaleminizin ucundadır. Küçük hesaplar yaparsak, şehirlerimize ihanet ederiz. Kararlı duruşumuz şart. Dikey mimari ile şehirlerimize ihanet etmiş oluruz. Yatay mimari ile hem kendi medeniyetimizi inşa etmiş oluruz, gerçekten şehirleşmenin ne olduğunu dünyaya gösterme imkanı buluruz” diye konuştu. Sempozyumla ilgili sosyal medya aracılığıyla açıklamada bulunan Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı “Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını gerçekleştirdiği ” Şehir ve Güvenlik Sempozyumuna” katıldık. Toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum” sözlerine yer verdi.

 

ARTIK YENİ FİKİRLER GELİŞTİRMEK GEREKİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Şehirlerde yaşanan felaketlerin çok büyük insani ve fiziki maliyetleri ortaya çıktı. Bugün nüfusumuzun dörtte üçünden fazlası il ve ilçe merkezlerinde ikamet ediyor. Güvenlik konusu artık çok daha önemlidir. Şehir kavramının insanlık tarihinde önemli bir yeri var. İnsanların güvenlik ve gıda için değil ibadet için yerleşik hayata geçtiğini gösteren Göbeklitepe bilinen şehir tarihini de 12 bin yıl öncesine götürmüştür. Site kültürü bizim kültürümüz değil. Ama maalesef şu an bir site kültürü ülkemizde egemen olmaya başladı. Bugün dünyada nüfusu 10 milyonun üzerinde olan şehir sayısı 40’a yaklaşmıştır. Teknolojinin de gelişmesiyle şehirlerin alt yapı ve üst yapı ağları oldukça karmaşık hale gelmiştir. Şehir ne kadar büyükse güvenlik sorunları da o derece yüksek ve fazladır. Artık şehirlerimizin dış güvenliği surlar ve hendeklerle koruyamayacağımız içerideki güvenliği de sadece kolluk kuvvetleriyle sağlayamayacağımız bir dönemdeyiz. Artık yeni fikirler geliştirmek gerekiyor. Dünyadaki tüm örnekleri inceleyeceğiz ama sonunda kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz” ifadesini kullandı.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x