Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiKırıkkale

MKE üretimleriyle Türkiye’nin vizyonunu sürdürüyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

MHP Kırıkkale Milletvekili MDK Başkanı Av. Halil Öztürk, MKE AŞ’nin çalışmaları hakkında konuştu. Öztürk, “MKE üretimlerini Türk ve Türkiye yüzyılı vizyonu ile sürdürmektedir!” dedi

KAHRAMAN ORDUMUZUN DESTEKÇİSİ

Yerli ve milli üretimleriyle dikkat çeken MKE AŞ üretimleriyle Türk Silahlı Kuvvetleri’ne büyük destek sağlıyor. MKE hakkında açıklamalarda bulunan Öztürk, şu ifadelere yer verdi; “Ülkemizin en köklü savunma sanayi şirketi olan Makine ve Kimya Endüstrisi, 10 fabrika ve 2 işletme müdürlüğü ile faaliyetlerine devam etmekte, ordumuzun ve güvenlik güçlerimizin ihtiyaçlarının azami imkânlarla, yerli ve milli olarak karşılanması noktasında “Türk ve Türkiye Yüzyılı” vizyonu ile üretimlerini sürdürmektedir. Bu köklü kurumumuz; Cumhuriyetimizin kuruluşundan bugüne kadar, ihtiyaç duyduğumuz harp araç ve gereçleri ile muhtelif mühimmat üretimlerini kahraman ordumuzun kullanımına sunmuştur” dedi.

7.000 TONLUK PRES YATIRIMI

“Farklı kalibrede silah sistemlerini üretme kabiliyetine sahip, bu güzide şirketimiz, üstlendiği tarihi ve mukaddes misyonun bir gereği olarak ordumuzun ve güvenlik güçlerimizin ihtiyaçlarını karşılamaya devam etmektedir. MKE, hayata geçirdiği ve halen devam eden yüksek bütçeli yatırım projelerinin yanı sıra envanterimizde olmayan ya da ithalatta bağımlı olduğumuz harp araç ve gereçlerinin yerlileştirilmesi amacıyla 100’ün üzerinde Ar-Ge projesi yürütmektedir. 7.000 tonluk pres yatırımı, modüler sevk barutu sistemleri, hafif silah mühimmatı, uzun ve kısa menzilli topçu mühimmatı, havan mühimmatı gibi mevcut kapasitelerin artırılmasına yönelik yatırımlar ile yurt dışından tedarik edilen kritik kimyasalların millileştirilmesi ve sürdürülebilir tedariki için çok çeşitli yatırımlar MKE yatırım programına dahil edilmiştir.”

BAŞARIYLA ADINDAN SÖZ ETTİRİYOR

“Ordumuzun ve güvenlik güçlerimizin ihtiyaçlarını karşılamak görevini icra eden Makine ve Kimya Endüstrisi, ürün ve kabiliyetlerinin sürdürülebilir ihracatının sağlanmasını da hedef edinerek pazarlama faaliyetlerini yürütmektedir. Bu hedefi destekleyecek şekilde, her sene artarak devam eden ihracat projeleri kapsamında, AB ve NATO üye ülkeleri de dahil olmak üzere şimdiye kadar toplam 61 farklı ülkeye ihracat gerçekleştirilmiştir. Yurt içi pazarlama ve satış faaliyetleri kapsamında, Milli Deniz Topu’nun Ar-Ge’sinin tamamlanıp seri üretime geçilmesi dolayısıyla yurt dışına bağımlı olduğumuz bir platform daha tamamen millileştirilmiştir.”

1700 PERSONEL İSTİHDAM SAĞLIYOR

“Yetiştirdiği insan kaynağı ile bir okul, geliştirdiği teknolojiler ile bir ekol olan Makine ve Kimya Endüstrisi, savunma sanayii sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağını temin ve istihdam etmek noktasında ülkemizin önde gelen şirketlerindendir. Yaklaşık 1.700 personel istihdam eden Makine Kimya Endüstrisi, yeni insan kaynağı ve yüksek katma değerli üretimler ile ülke ekonomisine doğrudan ve dolaylı katkı sağlayarak Türk Milletinin hizmetinde olmaya devam edecektir” dedi.
Haber: Yeliz Erdem

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu