Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkale

MKEK’de yetkili sendika sınavı geçemedi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türk Enerji- Sen Kırıkkale İl Temsilcisi İlker Mazılıgüney Makine Kimya Endüstrisi Kurumu personeli, Toplu sözleşme masasında kendilerini yüzüstü bırakıp ilk defa maaş artışını enflasyonun altında bırakanları unutmayacağını söyledi. Yetkili sendikanın 2014-2015 Toplu sözleşme sürecinde iyi bir sınav veremediğini söyledi
 
MKEK PERSONELİNİN TAKTİRİ
Türk Enerji- Sen Kırıkkale il Temsilcisi İlker Mazılıgüney  yaptığı basın açıklamasında gündeme değindi. Mazılıgüney yetkili sendikanın 30 günlük yasal müzakere süresinin 7.gününde memurları yüzüstü bırakarak toplu sözleşme masasında hükümetin 3+3 teklifinin altında %5.2 yani sadece ve sadece 123 TL zamma imza atarak memurları 123 TL’ye mahkum ettiğini iddia etti.
Maüzılıgüney yaptığı yazılı açıklamada “2014 yılı enflasyon oranı 8.17 olarak gerçekleşince bir memur’ un aylık 100 TL, bir mühendis’ in 200 TL civarında maaş kaybı olmuştur. 2002 yılında yapılan Toplu görüşme sürecinde Türkiye Kamu-Sen tarafından sağlanan önemli bir kazanım olan enflasyon farkı kavramı ilk defa 2014 yılında uygulanmadığı için memurlar mağdur edilmiştir.
Bu nedenle, Türkiye Kamu-Sen gerek iş güvencemizin kaldırılmak istenmesine tepki koymak ve gerekse maaşlara enflasyon farkı artışı yapılması için iki defa Ankara’ da miting yapmıştır. Malum sendika memurların somut maaş kaybı ortadayken halen iyi bir toplu sözleşme yaptığını söylemektedir. İyi bir toplu sözleşme yapıp yapmadıklarını MKEK personelinin takdirine sunuyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Kimseye bir diyet borcumuz yoktur
En büyük hayalimiz, MKEK personelinin tamamına fiili hizmet zammı verilmesini sağlamak olduğunu belirten Mazılıgüney “5510 sayılı kanun ile birçok kurumda fiili hizmet uygulanmasına son verilirken MKEK personeli de mağdur edilmiştir. MKEK fabrikalarında görev yapan tüm personelin fiili hizmet zammından yararlanması için 02.12.2014 tarihinde MKE Genel müdürlüğüne dilekçe verdik. Kurum yöneticileri ve Çalışma ve sosyal Güvenlik bakanlığı yetkilileri ile görüşmelerimiz devam etmektedir.Çok kısa zamanda sonuç alacağımızı ümit ediyoruz.Türk Enerji-Sen olarak; iyi bir sendikacılık yapıyoruz. Özelleştirme ve taşeronlaşma karşısındaki duruşumuz çok nettir.Kamu Görevlilerinin özlük, mali ve sosyal haklarını tehdit eden her türlü düzenlemeyi yargıya taşımakta hiç tereddüt etmeyiz. Bizim kimseye bir diyet borcumuz yoktur. Biz gücümüzü üyelerimizden alıyoruz” ifadesini kullandı
 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu