Manşet

MPT-76 Türkiye’nin Gururu

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yönelik önemli çalışmalar gerçekleştiren MKE Kurumu, Milli Piyade Tüfeği (MPT-76’nın) bu yıl ki; toplamda 20 bin adetlik son teslimatını tamamladı.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yönelik önemli çalışmalar gerçekleştiren MKE Kurumu, Milli Piyade Tüfeği (MPT-76’nın) bu yıl ki; toplamda 20 bin adetlik son teslimatını tamamladı. Dualar eşliğinde yola çıkan TIR’lar, son teslimatta taşıdıkları 4 bin adet MPT-76’yı TSK’ya teslim edecek.

SİLAH FABRİKASI’NA ÖDÜL
Savunma sanayi alanında ciddi çalışmalar gerçekleştiren, son olarak Afrin harekâtında obüs füzeleri, MPT-76, MPT-55 ve keskin nişancı tüfekleri gibi üretim gerçekleştiren Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Kırıkkale Silah Fabrikası, 2018 yılı için aldığı 20 bin adetlik MPT-76 siparişini zamanından önce teslim etmenin haklı gururunu ve onurunu yaşadı. Zamanından önce teslim edilen silahlar için de, MKE Genel Müdürlüğü tarafından Silah Fabrikası Müdürlüğü’ne ‘Üretim Birinciliği Plaketi’ verildi.

33 BİN ADET YENİ MPT-76 SİPARİŞİ
Silahların teslim töreninde konuşma yapan MKEK Silah Fabrikası Müdürü Mehmet Ocakçıoğlu, 2019 yılı için 33 bin adet MPT-76 üretiminin yapılacağını, MPT-55’in de 500 adet teslimini yaptıklarını ve bu yıl içerisinde 38 bin adet MPT-55 teslim edecekleri müjdesini verdi. Ocakçıoğlu, “Bugün silahlı kuvvetler için hazırlamış olduğumuz 20 bin silahımızın son teslimatını yapıyoruz”

G-3 VE MPT-55 ÜRETİMİ HIZLANIYOR
ROcakçıoğlu, “Sizlerin el emeği göz nuru olan bu silahlarımız Afrin’de ve ülkemizin çeşitli bölgelerinde vatan görevini savunan Mehmetçiklerimizle görev yapmaktadır. Silah Fabrikası kendi üzerine düşen görevi layıkıyla yapmış bulunmakta. Başka silah yapanlara inat bizler zamanında teslim etmenin haklı gururu ve onurunu da yaşıyoruz. G-3, MPT-76, MPT-55 gibi silahlarımız için 200 bin adet olmak üzere sipariş gelecek. Bunların yüzde 80’i, yüzde 90’ı bizim fabrikamız tarafından yapılacak.”

ZAMANINDAN ÖNCE TESLİM ETTİK
“Bunun için sizler, bu fabrikanın ilelebet yaşamasını istiyorsak el birliğiyle bizlere verilen silahlarımızı, zamanından önce teslim etmek zorundayız. Sizlerin çalışmalarından dolayı genel müdürlüğümüz tarafından ‘Üretim Birinciliği Plaketi’ verilmiştir. Bu bizim fabrikamızın onur ve gurur kaynağı olmuştur. Bundan sonra da üretimimizi zamanından önce teslim edeceğimizden, birlik ve beraberlik içerisinde çalışacağımızdan eminim. İnşallah hepimiz için hayırlısı olur. İnsanlarımız çalıştıkça bir şeyler ürettikçe kendine güven duymakta ve bunu ben yaptım diyebilmektedir. Gönderdiğimiz silahlar Türk Silahlı Kuvvetleri’ne hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

SAVUNMADA CİDDİ GELİŞMELER VAR
MKE Genel Müdür Yardımcısı Dr. Akif Akgül, “MKE böyle sıradan, hemen geçiştirilecek üstü kapalı bir kurum değildir. MKE bu ülkenin gurur ve onur kaynağıdır. EFES tatbikatı oldu. Kullanılan mühimmatın yüzde 80’i 90’ı MKE’ye ait. Savunma sanayiinde ciddi gelişmeler var. MKE’nin değerini bu ülke Kıbrıs Barış Harekâtı’nda ve şimdi Afrin Harekâtında, Menbiç’te, Fırat Kalkanı harekâtında gördü.”

MEHMETÇİĞE SİLAHI HERKES YAPAMAZ
“Sizler silah yetiştirdiniz. Bu MPT-76 çok ciddi şekilde etkili oldu. Bunların adları çok duyulmuyor maalesef. Silah yapmak bizim her tarafımıza işlemiştir. Silahı biz yaparız, namluyu biz yaparız. Füze yapmak inanın silah yapmaktan daha kolay. Silah yapmak çok zordur. Herkes silah yapamaz. Silahı ruhlarına kadar, duvarlarına kadar, tezgahlarına kadar, o duyguyu işlemiş olan kurumlar yapar. Birileri yapmaya çalışır asıl askerin eline asıl savunmayı yapacak olan silahı MKE Kurumu yapar.”

  • - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x