Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkale

MPT’nin patentini alalım

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

TSO BAŞKANI GÖK, HAKKINDA ÇIKAN HABERLERE, MPT VE SİLAH OBS HAKKINDA SORULAN SORULARA YANIT VERDİ. Gök, birde öneride bulundu.
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ekrem Gök, 8. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurasında ki konuşmalarının yanlış anlaşıldığını ve Resmi gazetede yayınlanan Silah OSB teşviklerinin düşmesi hakkında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
 
Kırıkkale bitmez
İlk olarak KME hakkında sorulan sorulara yanıt veren Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ekrem Gök, “Kırıkkaleliler olarak MKE’ye vefasızlık gösteriyoruz, duyarsızlık gösteriyoruz. Biz sesimizin çıktığı kadar makine kimya endüstri kurumunun gelişip, modernleşip bu atıl durumdan çıkması için tüm Kırıkkaleliler olarak elimizden geleni yapmamız gerektiğine inanıyorum. Bizde bugün tüccar isek mke’nin sayesinde tüccarlığımıza devam ediyoruz. Bir bakıyoruz dedemiz, babamız, amcalarımız ve dayılarımız mke’nin sayesinde iş güç sahibi olmuş.  Şu anda bile Kırıkkale’de 50 bin emekli varsa bunun 30 bini mke’den emekli olmuş ve geçimini bu emekli maaşı ile geçindiriyor.  Emekli şehri diye bazen  Kırıkkale’yi hafife alıyorlar ama emekli şehri olmasından dolayı da Türkiye’de Kırıkkale krizden en az  etkilenen iller arasındadır. Çünkü devlet bitmediği sürece Kırıkkale bitmez” ifadelerine yer verdi.
 
En büyük eksiğimiz sanayici ve ihracatımız
MKE’yi bu güne kadar iyi değerlendiremediklerini dile getiren Gök, kendisinin ticari tarafından baktığını, MKE’ye sadece işçi  ruhuyla adapte olunduğunu ve yan sanayilerden istifade edilmediğini söyledi. Gök konuşmasının devamında, “Bin 28 ürün 2 onda 8’i Kırıkkale yani sade 28’i Kırıkkaleli bin tanesi yan sanayisi yabancı sanayicilerden oluşuyor bizi de bu üzüyor.  Bu silah organize sanayi ile de bu mesafeyi kapatmak istiyoruz. Yeter artık işçi ruhuyla olmamız. Artık sanayici müteşebbisçiler yetiştirelim. Gittiğimiz yerlere bakıyoruz alıp satma ile o şehir kalkınmıyor. Şehrin sanayicisi güçlü ise  o şehir güçlü oluyor. Zenginlik sanayicilikten geçiyor. Bizim şu anda Kırıkkale’nin en büyük eksiği ne diye sorarsanız sanayicimiz ve ihracatçımız. En büyük eksiğimiz bu. İnşallah bu silah organize sanayiden de umut bekliyoruz. MKE’de inşallah üzerindeki bu ölü toprağını atar ve şehrimizi eski günlerine geri getiririz” dedi.
 
SİLAH OSB’YE 23 BAŞVURU VAR
Silah Osb ile ilgili teşviklerde indirime gidildiği ve bununla alakalı olarak yatırımcının talebinin düşüp düşmemesi hakkında sorulan soruya cevap veren Gök; “Kırıkkale Silah Organize Sanayi herkesin bildiği gibi Türkiye’de ilk ve tek. Biz burada Kırıkkale kalkınmada 4’üncü  bölgede ama bu organize sanayi içerisinde yatırım yapanlar 5’inci bölgeden istifade ettiği gibi, MKE savunma sanayi bu işin ortağı Kırıkkale Valiliği, Belediye ve TSO. Burada pozitif bir ayrımcılık olacak. Kırıkkaleli sanayicilerimizden 23 adet bize müracaat var. Şu anda 64 parselimiz var. Biz burada yönetim olarak ta MKE’den iş alarak, öncelikli olarak Kırıkkaleli sanayicilere yer vereceğiz”
 
MPT’NİN PATENTİNİ ALALIM

  1. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurasında yaptığı konuşmaları hakkında yanlış anlaşılması ve MPT’nin ana projesinin MKE’de olmasını, yedek parçalarının ise silah OSB’de olmasını istediniz? Sorusunu yanıtlayan Gök, “Bazı basın mensupları konuşmaların bir kısmını aldığı zaman o konuşma boşluğa çıkar. Biz şunu söylüyoruz, biliyorsunuz ben bir heyet oluşturdum MPT ile ilgili. Bu heyetin başında da Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak ben varım. Biz savunma bakanımıza gittik, Savunma sanayi müsteşarına gittik. Siz ne istiyorsunuz dediler ve biz şunu diyoruz. MPT’nin patentini MKE 28 Milyon verip biz alalım. Ben başbakanımıza sunumunda da bunu söyledim”

 
BU İŞİN AMİRALİ MKE
“Standart kalite, standart fiyat, standart hizmet olabilmesi için bu işin amiral gemisi MKE  olacak. Bize kurmuş olduğunuz silah OSB’nde de yedek parça özel müteşebbis üretim yani her yönü ile MPT Kırıkkale yapımı olacak. Gezdiğim yerlerde MPT son damla taşacak şekilde vatandaş duyarlılık gösteriyor. İnşallah bunu seçim öncesi bir müjde ile bunun Kırıkkale’de kalması için çalışmalar yapacağız” dedi. Son olarak seçimlerde seçilecek milletvekilliği ile ilgili sorular ile ilgili olarak konuşma yapan gök, Kırıkkale’nin gelişmesi ve güçlenmesi için Kırıkkale için tuttuğunu koparacak vekillere ihtiyaç duyulduğunu, bunun için Kırıkkale’ye hayırlı olacak milletvekillerinin seçilmesini istediğini söyledi”
 
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu