Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkale

Mücadelemiz ve kavgamız sizler için

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türk Metal Sendikası 2 Nolu şubenin Genel Kurulunda konuşan Genel Başkan Kavlak; Mücadelemiz ve kavgamız sizler için
 
Ankara 2 Nolu Şubemizin Genel Kuruluna katılan  Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak; “Türk Metal Sendikasını en zor zamanlarında bile, gururla, Türk Metalliyim diyenlere borçluyuz” dedi.
 
Kavlak, Divan başkanı seçildi
Türk Metal Sendikası 2 Nolu Şube seçimi geçtiğimiz hafta sonu yapılan Genel Kurul ile yeni başkanını belirledi. Türk Metal Sendikası Genel Merkezimizi Konferans Salonunda gerçekleştirilen ve Genel Başkan Pevrul Kavlak’ın Divan Başkanı seçildiği Genel Kurulun açılış konuşmasını yapan Kavlak, Türk Metal’in tarihine atıfta bulundu. “Öyle bir tarih ki… Yokluk içinde, imkânsızlık içinde yazıldı. Şanla, şerefle, kanla yazıldı. Onurlu, şerefli, yiğit insanlar, şehit düşenler tarafından yazıldı.” diyerek sözlerine başlayan Genel Başkan Kavlak, “İşte Türk Metal, onların bize emanetidir. Ne mutlu bu emanete sahip çıkanlara… Ne mutlu böyle bir sendikanın neferi olana… Ne mutlu Türk Metal’in üyesi olana…”  dedi.
 
10 yıllık acı tecrübe yaşadık
Genel Başkan Kavlak, Makine Kimya Endüstrisi ile ilgili daha önce yaşanan sendikal yetki sürecine değindiği konuşmasına şöyle devam etti.  “10 yıllık acı bir tecrübe yaşadık. Hepimizi üzen ve gerekçesi ne olursa olsun, sonunda onarılmaz yaralar açan bir 10 yıl… Bu ana kadar 5 yılda sadece o 10 yılın kayıplarını kapatmak için yaptık. Bir parantez açıp, Bu 10 yılın muhasebesini yapalım. Aynı hatayı yeniden yapmamak, aynı acıları, aynı kayıpları yeniden yaşamamak için, bu muhasebeyi yapmak zorundayız. Bakın, bu 10 yılda, Makine Kimya sürekli küçüldü. Emekli olanların ancak yüzde 10’u kadar yeni istihdam yapıldı. Bizim, Türk Metal’in sözleşme metnine yazdırdığı, kazanılmış haklarımız bir bir yok edildi. Mesela, derece ve terfi sınavları ihmal edildi. Çalışanlar, hak ettikleri kadroyu alamadı. Hem maddi hem manevi kayba uğradı. Gece zammı elinizden gitti. Fazla mesai alamıyordunuz. Bütün işyerlerinde, hem de kamuda, esnek çalışma uygulanıyordu. Cezalı Pazar sayısı 4’ten 30’a çıkmıştı. Kıdeme göre ücret almanız için Türk Metal’in getirdiği, sene çarpı ücret zammı, sözleşme metninden çıkarıldı. Tezgâh başında şehit olan arkadaşlarımızın yerine, onların bize emaneti olan birinci derece yakınlarının işe alınmasını da, sözleşme metnine koydurmuştuk. Bunlar, onu da çıkarmışlardı. Ücretimizi, ikramiyemizi bile gününde alamıyorduk.”
 
Mücadelemiz devam edecek
MKEK Kurumu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Kavlak, “Bir de şimdiye bakın. Sürekli büyüyen, sürekli gelişen bir Makine Kimya var artık. İşe yeni alımların oranı, emekli olanların yüzde 50’sine yaklaştı. 15 yıl boyunca ihmal edilen derece ve terfi sınavlarını yeniden gündeme getirdik. Her fabrikada 2’şer sınav açarak hak edenlere derecelerini verdirdik. Cezalı Pazar sayısını 12’ye çektik. Eskiden olduğu gibi 4’e düşürene kadar mücadelemiz devam edecek. Promosyonlar kanayan yaraydı. Hem işveren hem bankalar nezdinde mücadele verdik, sonunda kazandık. Daha önce 4 taksitte verilen banka promosyonlarını, hem yükselttik, hem de bir seferde ödettirdik. Hizmet tespiti davalarını kazandık. Askerlik dönüşü, ücret kaybına uğrayan bine yakın arkadaşımız için dava açtık… Sizler için yaptıklarımız ve yapacaklarımız bunlarla sınırlı değil. Aklımız, gönlümüz hep sizinle. Mesaimiz sizler için. Mücadelemiz, kavgamız sizler için. Ama öyle büyük bir zarar verdiler ki, bu zararı, bir çırpıda kapatmak mümkün değil. Yine de her türlü engele, zorluğa, güçlüğe rağmen, emin adımlarla hedefe ilerliyoruz.” dedi.
 
Görüşmeler başlayacak
Konuşmasında “Çok şükür, çoğu gitti azı kaldı. Ama çok zaman kaybettik. Daha fazlasını kaybetmeye, tahammülümüz yok.” Sözlerine yer veren Genel Başkan Kavlak, “ Şimdi bir an önce, yeni sözleşmeyi bağıtlamalı, kayıplarımızı biraz daha telafi etmeliyiz. Biliyorsunuz, yeni sözleşme için de düğmeye bastık. İlk görüşmeler, önümüzdeki günlerde başlayacak. Taslağı da biliyorsunuz, tekrar edip zamanını almayacağım. Ama ne yapacağımızı merak eden varsa, geride bıraktığımız sözleşmelere baksınlar. Yetkili olduktan sonra, Benim Genel Başkanlık döneminde imzaladığımız üç sözleşmede de, TÜRK-İŞ ‘in bağıtladığı çerçeve sözleşmesine ek zamlar alıyoruz. Bu, sendikal tarihte bir ilktir. Madem burada işçiler üzerinde oyun oynandı, madem bu işçi mağdur edildi, Türk Metalciler hak kaybına uğradı, o zaman ek zam hakkıdır dedik ve aldık. Üç sözleşmede de aldık.” İfadelerine yer verdi.
 
Size söz veriyorum
Konuşması sık sık alkışlarla ve sloganlarla kesilen Genel Başkanı Kavlak, MKE ile yapılan sözleşmelerin geçmişi telafi etmede büyük kazanımlar sağladığını ve ilklere imza atıldığını ifade ettikten sonra birlik ve beraberliğin öneminin altını şu sözlerle çizdi: “Sendikal tarihte bir ilke imza attık. Yeter mi? Yetmez. Dediğim gibi, öyle zarar vermişler ki, bir sözleşmeyle, iki sözleşmeyle onarılacak gibi değil. Ama size söz veriyorum, bu can, bu bedende olduğu sürece, sizler emanete sahip çıktığınız sürece, birlik beraberliğinizi koruduğunuz müddetçe, bugününüz dünden, yarınınız bugünden daha iyi olacak”.
 
Kırıkkale’den katılımlar
Genel Başkan Yardımcımız Süleyman Yıldırım ve Ankara 3 Nolu Şube Başkanı Nihat Zengin’in Divan Başkan Yardımcılıklarını yürüttüğü Ankara 2 Nolu Şubesi 3. Olağan Genel Kuruluna MKE Kapsül Fabrikası Müdürü Ali Arslan, MKE Maksam Fabrika Müdürü Osman Panel, Uluslararası Avrasya Metal İşçileri Federasyonu Genel Sekreteri Mehmet Soyupek, Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, Balışeyh Belediye Başkanı Ali Dedelioğlu, Türk Metal Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Mürsel Öcal, Türk Metal Sendikası  şube başkanları ile çok sayıda davetli katıldı. Ankara 2 nolu şubemizin 3. Olağan Genel Kurulunda iki liste yarışırken, mevcut Şube Başkanı  Halil İbrahim ALPOĞLU oyların çoğunluğunu alarak yeniden Şube Başkanlığı görevine seçildi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu