KırıkkaleSiyaset

Mustafa İşler, projelerini açıkladı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Ak Parti Kırıkkale Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa İşler geniş katılımlı bir toplantı düzenleyerek göreve gelmesi durumunda hayata geçirmeyi planladığı projeleri kamuoyu ile paylaştı. Kırıkkale’yi şehide yaşayan insanlarla birlikte yönetecekleri vaadinde bulunan İşler, önceliklerinin altyapı ve su problemi olacağına vurgu yaptı.

KIZILAY’DA 25 PROJE TAMAMLADIK

İl Kültür merkezinde bir toplantı düzenleyen Ak Parti Kırıkkale Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa İşler, göreve gelmesi durumunda yapacağı projeleri açıkladı. Vatandaşların geniş katılım sağladığı toplantıda konuşan Ak Partili aday adayı Mustafa İşler “Hep beraber Kırıkkale’mize layık olduğu noktaya getireceğimizi ümit ediyoruz. Ben yaklaşık 40 yıldır sivil toplum örgütlüğü yapıyorum. Kırıkkale’de medyacılık yapıyorum, gazetecilik, Radyoculuk yapıyorum. Kırıkkale’de 12 Eylül öncesi, 12 Eylül sonrası, 28 Şubat dönemi, 15 Temmuz darbe girişimleri yaşadık. Bunlara karşı bilfiil, vatan için, millet için, bayrak için, devlet için dinim için, inancım için, elhamdülillah hiçbir zaman safın gerisinde olmadım. Ve bu safın önünde giderken de hiçbir zaman fakiri, garibi, yetimi, öksüzü, işsizi, dulu, hastayı, yaşlıyı, engelliyi asla unutmadım. Kimsesini asla unutmadım. Bugüne kadar yüzlercesini okuttum. Yüzlerce fakir fukara gencimizi üniversiteyi tamamlattım. İş güç sahibi yaptım. Allah bizi vesile etti daha doğrusu. Ben yaptım demek çok yanlış bir şey. Hamdolsun Rabbimiz bizi bu hayırlara istihdam eyledi. Kızılay’da aynı şekilde 25 tane proje tamamladık. Binlerce insanımızın hayatına dokunduk. Yüzlerce insanın intihardan dönüşüne vesile olduk. Yüzlerce insanın hayatının iyiye dönmesine vesile olmak, hayata tutunmasına vesile olmak gibi Allah bizi çok güzel şeylere vesile etti” diye konuştu.

KIRIKKALE SAHİPSİZ KALMIŞ

İşler “Ama bunları yaparken biz maalesef şunu gördük, şununla karşılaştık Kırıkkale’miz maalesef ciddi anlamda sahipsiz kalmış. Kırıkkale’mizin ciddi anlamda problemleri var. Kırıkkale’mizde ciddi anlamda yapılması gereken hizmetler var. Eksik kalan çalışmalar var ve yapılamayan çalışmalar var. Biz birebir her bir kardeşimizin, vatandaşımızın derdini birebir dinleyerek çözümü konusunda adıklar attık hala da buna devam ediyoruz. Yani şöyle bir felsefemiz yok. Haşa ben her şeyi bilirim. Böyle bir iddiamız asla yok. Arkadaşlar biz şuna inanıyoruz. Herkes derdi en güzel kendisi bilir. Eğer sen de o insanları dinlersen onların derdini anlar, onların derdine faydalı da olabilirsin. Yoksa ben bilirim felsefeciler, hiçbir şey bilmezsin, cehaleti ortaya koysun. Onun için bizim bir defa inşallah bu halkımızla birebir bugüne kadarki görüşmelerimizde yaşadığımız sorunlar, keşfettiğimiz sorunlar, ortaya çıkan çözüm önerilerini arkadaşlarımızla oturduk Proje haline getirdik. Yani şöyle söyleyeyim bu projeleri bir buçuk saat oturdum kendim yazdım. Yapılacak daha çok projemiz var” ifadesini kullandı.

ORTAK AKLA VE İSTİŞAREYE ÖNEM VERİYORUZ

20 yıl laboratuvar müdürlüğü görevinde bulunduğunu hatırlatan Ak Partili aday adayı İşler “İçme suyunda, kullanma suyunun ne demek olduğunu az çok bilen insanlardan bir tanesiyim. Vatandaşa sağlıksız su vermek, su kullandırmak gerçekten vebali çok ağır bir şey olduğuna inanıyorum. Allah’ın izniyle ilk işimiz bu vebalden kurtulmak olacak. Ortak akla ve istişareye önem veriyoruz. Bu şekilde şehri yönetmeye talibiz. Şehri oluşturan tüm unsurlardan oluşturacağımız ve düzenli toplantılar yapacağımız meclisler ile karar alma mekanizmasına yön vereceğiz. Ekonomi ve Sanayi Meclisi, Medya ve Basın Meclisi, STK Meclisi, Yaşlı Ve Emekli Meclisi, Kadın Meclisi, Gençlik Meclisi, Çocuk Meclisi, Engelli Meclisi, Mahalle Meclisi, Kültür-Sanat-Spor meclisi, Aile ve Eğitim Meclisi ve Muhtarlar Meclisi kuracağız. Her Alanda Projeler, sosyal, ulaşım, ekonomi ve kalkınma, çevre ve şehircilik, altyapı projeleri hayata geçireceğiz. Kadınlar, Yaşlılar, Engelliler, Çocuklar ve Gençlerimizi kapsayacak toplumun her kesimine yönelik projeleri hemşehrilerimizle buluşturacağız.

2,5 MİLYON NÜFUSA YETECEK ALTYAPI ÇALIŞMASI

Kırıkkalemizin altyapısı maalesef mevcut durumu ile ekonomik ömrünü tamamlamış durumdadır. İçme suyu hatlarının büyük bir kısmı asbestli boru olarak çalışmaya devam etmektedir. Kırıkkale şehrinin altyapısını, mevcut ve gelecekteki ihtiyaçları göz önünde bulundurarak 2,5 milyon nüfusa göre yenileme ve genişletme çalışmalarını içeren büyük ölçekli bir proje yapacağız. Bu proje, şehrin altyapısını güçlendirmeyi ve büyüme için hazır hale getirmeyi hedeflemektedir. Yeşilvadi Su Birliği Bünyesinde bulunan arıtma tesisi modernize edilerek reverse osmoz(RO) ve ultrafiltrasyon(UF) üniteleri başta olmak üzere tesisteki tüm ünitelerin bakım ve onarımları yapılarak aktif hale getirilecektir. Atık su altyapısı ve Yağmur hatları projesi, Sebil Çeşmeleri projesi, Geri Dönüşüm Ve Sıfır Atık projesi, Çoruh Özü Projesi, Yeşildağ, Kentsel Dönüşüm, Kırıkkale Müzesi, mahalle peyzaj çalışmaları, Çocuk Oyun Parkları ve Spor Alanları, Güngörmüşler Evi, Kadınlara Özel Yüzme Havuzu, Spor Salonu ve Çay Bahçesi, Kırıkkale Belediyesi sosyal tesisleri, Her Mahalleye Kütüphane ve Gençlik Merkezi, Kale Bereket Kooperatifi, 24 Saat toplu taşıma hizmeti gibi projeleri hayata geçireceğiz” dedi.
Haber: Tahir Erdem

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu