Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimKırıkkaleTeknoloji

Öğrenciler Bilim Merkezinde eğlenerek öğrendi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Belediyesi tarafından yaptırılan İç Anadolu’nun en kapsamlı Bilim Merkezi, atölye ve laboratuvar alanlarında öğrencilere yönelik atölye eğitimleri ilgi topluyor. Merkez öğrencilerinin yanı sıra Delice ve Karakaçeli’den de öğrenciler Bilim Merkezini ziyaret ederek atölyelerde bilimsel deneylerde bulundular.

BİLİMİN FARKLI DALLARI İLE TANIŞIYORLAR

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Kırıkkale Belediyesi Bilim Merkezinin gözlem kulesi, bilimsel sergileri, etkinlikleri ve atölyeleri ile Kırıkkale’nin yeni cazibe merkezlerinden ve yeni sembollerinden olduğunu söyledi. Bilim Merkezini açıldığı günden bu yana binin üzerinde öğrenci ve veli tarafından ziyaret edildiğini belirten Başkan Saygılı “Öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve velilerimizi bilim ve teknoloji ile buluşturmaya devam ediyoruz. Burada bilimin farklı dalları ile tanışan öğrenciler diğer okullardan gelen öğrenciler ile de kaynaşarak kendilerine yeni fikirler ediniyorlar” diye konuştu.

MAKETLER YAPTILAR

Kırıkkale Belediyesi Bilim Merkezinin Kırıkkale ve çevre illerden yoğun ziyaretçi aldığını belirten Başkan Saygılı “Bu durumdan oldukça memnunuz. Özellikle merkez dışından Kırıkkale ilçelerden gelen öğrencilerin ilgileri de bizi ayrıca mutlu ediyor. Bu hafta Delice ve Karakeçili ilçelerinden de çok sayıda bilime meraklı öğrencilerimizi Bilim Merkezimizde ağırladık. “ ifadesini kullandı. Daha önce Aksaray, Samsun ve çevre illerden gelen öğrencileri ağırlayan Kırıkkale Belediyesi Bilim Merkezinin en son misafirleri de Delice ve Karakeçili’nin bilime meraklı öğrencileri oldu. Kırıkkale Belediyesi Bilim Merkezinde dolu dolu bir gün geçiren öğrenciler tüm atölyelere katılarak bilimsel deneylerde bulundular. Öğrenciler özellikle maket uçak yapımına daha fazla ilgi gösterdikleri görüldü.

Haber: Yeliz Erdem

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu