Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSiyaset

“Ne kadar isterlerse o kadar üretiriz”

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Silah Fabrikası işçileri Milli Piyade Tüfeği için alanlara iniyor. Dün Silah Fabrikası önünde basın açıklaması yapan Türk Metal Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Mürsel Öcal, “MPT bizim gururumuz, el emeğimiz, göz nurumuz. Bizden ne kadar üretmemizi istiyorlarsa üretiriz. MPT’yi işçinin elinden almak istiyorlar” dedi.

“MPT’Yİ SATANI BİZ DE SATARIZ”
Mesai bitiminde Silah Fabrikası önünde toplanan Silah Fabrikası işçileri, “MPT’yi satanı biz de satarız, MTP bizimdir bizim kalacak, Kırıkkale uyuma silahına sahip çık” şeklinde sloganlar attılar. Emniyet güçlerinin takviye ekiplerle güvenlik önlemi aldığı basın açıklamasında konuşan Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Mürsel Öcal, MKE Genel Müdürü İzzet Artunç’a seslenerek, MPT’nin MKE’nin elinden çıkarılmaması gerektiğini vurguladı.

“DİK DURMALI”
Öcal şöyle konuştu; “5 yıllık emeğimiz var. MPT bizim göz nurumuz, gururumuz. MKE Genel Müdürü’nden isteğimiz, biz burada dik duruşumuzu sürdürüyoruz. O da toplantıda dik dursun. Bizden ne kadar tüfek üretilmesi isteniyorsa o kadar üretiriz. Kimsenin bundan şüphesi olmasın. MPT işçinin elinden alınırsa, bu eylemlerimiz artarak devam edecek. Buraya o firmanın çalışanları alınmayacak. 7 Ocak Çarşamba günü saat 17.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda, diğer demokratik kitle örgütleri ile birlikte bir basın açıklaması daha yapacağız.

“TEK BİR PARÇASINI BİLE VERMEYECEĞİZ”
Makina Kimya, Türkiye’nin savunması ve güvenliği yolunda, bugüne kadar üzerine düşen görevi yerine getirmiş, önemli bir kuruluştur. Makina Kimyanın önemli fabrikalarından biri olan, Silah fabrikası da, burada çalışan arkadaşlarımızın sayesinde, savunma sanayimizin önemli bir aktörüdür. Silah fabrikası, bugüne kadar Milli Piyade Tüfeğinin üretimini yapmıştır. Şimdi ise, Milli Piyade tüfeğinin parçaları Kale Kalıp adlı bir özel şirket tarafından alınmak istenmektedir. Bunu asla kabul etmeyeceğiz. MPT’nin sadece Kırıkkale’de, Kırıkkale Silah Fabrikası’nda üretilmesini istiyoruz. Tek bir parçasını bile kimseye vermeyeceğiz” ifadesini kullandı.

BUGÜN EYLEM VAR
Öcal 7 Ocak Çarşamba (Bugün) 17:30’da Cumhuriyet Meydanında eylem yapacaklarını açıkladı. İşçiler basın açıklamasının ardından fabrika önünden yürüyüşe geçti. Yürüyüş Kayseri yol ayrımında (Bağdat Köprüsü) sona erdi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu