Manşet

Öğrencilere trafik eğitimi verilerek jandarma mesleği tanıtıldı

Jandarma Teşkilatının 185. Kuruluş Yıl Dönümü ve Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla ilk ve ortaokul öğrencileri için Kırıkkale'de program düzenlendi.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Jandarma Teşkilatının 185. Kuruluş Yıl Dönümü ve Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla ilk ve ortaokul öğrencileri için Kırıkkale’de program düzenlendi.

İl Jandarma Komutanlığı yerleşkesinde düzenlenen programda çeşitli etkinlikler sayesinde öğrenciler büyük sevinç ve heyecan yaşadı. Öğrencilerde jandarma mesleğinin tanıtımı ve trafik kurallarının kavratılmasına yönelik düzenlenen programda öğrenciler, trafik ekip otolarına ve motosikletlere bindirilerek anons çekti, siren çaldı.
Trafik eğitim parkurunda ve eğitim tırında ise öğrencilere trafik kuralları uygulamalı olarak gösterildi. Öğrenciler 4 tekerlekli bisikletlere bindirilerek gezdirildi, parkurda kırmızı ışıkta durmaları, yeşil ışıkta ise geçmeleri sağlandı.
Açılan stantlarda ise jandarma personelinin kullandıkları çeşitli ekipmanlar ile silahlar tanıtıldı. Bazı öğrenciler ise silahlarla nişan aldı.Bir önemli konu da öğrencilerin okula giderken günlük olarak kullandıkları servis araçlarıyla ilgili eğitim oldu. Öğrencilere servis araçlarına binerken, bindikten sonra ve araçtan inerken uymaları gereken kurallar uygulamalı olarak gösterildi.

Öğrencilerin büyük heyecan duydukları etkinliklerden biri de narkotik ve asayiş olaylarında görev alan jandarma köpeklerinin gösterisi oldu. Öğrenciler köpeklerin gösterisini ilgi ile izledi.
Etkinlik sonunda öğrenciler, günün anısına İl Jandarma Komutanlığı bahçesine çiçek dikti.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x