Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSağlık

Okullarda obezite eğitimi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Halk Sağlığı Müdürlüğü okullarda Obezite ve Medya Araçlarının Etkisi’ konulu eğitim düzenledi.
SİNSİ BİR HASTALIK
Halk Sağlığı Müdürü Feramiş Güngüneş konu hakkında şu bilgileri verdi; “Günümüzde obezite halk arasında hastalık olarak görülmemektedir. Ancak toplumumuz farkına varmasa da Dünya sağlık örgütü tarafından obezite artarak gelen, sinsi bir hastalık olarak belirtilmiştir. Kitle iletişim araçlarının özellikle gençler üzerinde büyük öneme sahip olduğu bu dönemde, gençlerde sağlıklı beden algısı da değişmektedir. Artık sıklıkla halk arasında bilinen adı ile ‘manken hastalığı ’ yani anoreksiya nevroza gibi ciddi zayıflık hastalıklarına rastlamaktayız. Bunun nedenleri arasında medya aracılığı ile bilinçaltına verilen ‘zayıflık güzelliktir ‘ iletisi büyük öneme sahiptir.  Bu tür hastalıklar çoğu zaman sosyo-psikolojik durumu zayıf olan gençlerde oluşmaktadır.
AMAÇ FARKINDALIK OLUŞTURMAK
Tüm bu verilerin aksine diğer bir yandan da obezite, gıda sanayiindeki bazı yanlış uygulamaların, katkı maddelerinin, reklamlar ile iştah üzerine olan değişmelerin ve  daha az hareket etmenin etkisiyle günümüzde artmaktadır. Bu kapsamda bilinçlenmenin küçük yaşlarda olması gerektiği hususundan yola çıkarak, kreşler, ilköğretim ve ortaöğretimlerde sağlıklı beden ve obezite farkındalığı oluşturmaya çalışmaktayız.
KATKI MADDELİ ÜRÜNLERDEN KAÇINILMALI
Obezitenin en önemli nedeni bilindiği üzere fazla besin tüketmek ve az hareket etmektir. Bu durumu yenebilmek adına sık sık ve az az şekilde beslenmenizi. Bol su tüketmenizi ve metabolizma hızınızı artırmanızı. Kahvaltısız sağlıklı bir bedenin mümkün  olmadığını, kahvaltıyı atlamamanızı. Katkı maddeli ürünlerden maksimum düzeyde kaçınmanızı. Moda diyetlerden kaçınmanızı, sağlıklı ve hayat boyu tüketebileceğiniz bir sağlıklı beslenme programı edinmenizi. Ve son olarak hiçbir besin grubundan kaçınmamanızı yalnızca miktarda iradenizi kontrol etmenizi öneriyoruz.
4 OKULDA EĞİTİM
Bu kapsamda Ocak ayı içerisinde bu konuya önem verilmiş ve Kırıkkale Lisesi,  K.Atatürk Anadolu Lisesi,  Kırıkkale Fen Lisesi ve  Kırıkkale Anadolu Liselerine Obezite, Diyabet ve Metabolik Hastalıklar Birimi olarak Diyetisyen Nesibe Kılıç   ve  Sağlık Memuru Esengül Tekel,  Ebe Hatice Ayyıldız, Sağlık Memuru Mehmet Erduran Tarafından ‘Kitle İletişim Araçları ve Gençlerde Sağlıklı Beden Algısı’ konulu eğitimler düzenlendi.
 
 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu