Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleSiyaset

Ölümsüz devletin ölümsüz marşı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 
İstiklal marşının kabulünün yıl dönümü dolayısıyla Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Kırıkkale Şubesi Başkanı Coşkun Koçak ve Başkan yardımcısı Emekli Astsubay Fazlı Güventürk, açıklama yaptılar. Başkan Koçak ve Başkan Yardımcısı Güventürk, “M.Akif Ersoy tarafından yazılan istiklal marşını  “Ölümsüz devletin ölümsüz marşı” olarak nitelendirdi.
 
 
Mekanları cennet olsun
Fazlı Güventürk “İstiklal marşı bir milletin yeniden ve daha güçlü doğması ile bir ve beraber olunduğunda neler yapılacağını tüm dünyaya anlatan, yüreği vatan için atan bir şairin destanıdır. “ diyerek açıklamasında şu görüşlere yer verdi. “Allah bu millete bir daha İstiklal marşı yazdırmasın diyen bir şairin mısralarından dökülen bu satırların her harfi bizim bağımsızlığımızın sembolüdür. Zor şartlar altında kalbi muhabbetle sevdiğimiz atalarımızın kanları ile sulanmış bu topraklarda içimizde hainler, dışımızda düşmanlar hep olacaktır. Bize düşen devlete, millete, bayrağa saldırmak için her türlü tertiplenme içine girenlere ve bizi topla tüfekle yıkamayacağını bilen düşmana karşı hep uyanık olmalıyız. Bu aziz vatanın kanı ile canı ile bir karış toprağını düşmana vermemek için toprağa düşenlere ve bize istiklal marşını kazandıran Mehmet Akif Ersoy’a şükran ve minnetlerimizi sunuyor, mekanlarının cennet olmasını diliyorum.”
 
İstiklal marşı bizim şerefimizdir
Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Kırıkkale Şube başkanı Coşkun Koçak ise açıklamasında şunları söyledi. “İstiklal  Marşı, Mehmet Akif  Ersoy’un yazdığı Türk Milletinin onurlu  mücadelesini ve bağımsızlığını vurgulayan, inanç  ve azmin zaferi  olan tarihi bir belge niteliğindedir. Türk milleti tarihe geçen büyük bir mücadele vermiş, en zor şartlarda bile yılmamış ve her şeyini ortaya koyarak vatanına sahip çıkmıştır. Bu eşsiz mücadele vatan şairi Mehmet Akif’in yazdığı İstiklal Marşı’nın mısralarıyla ölümsüzleşmiştir. İstiklal Marşımızın kabul yıldönümünü kutluyor, Vatan Millet ve Devletimize yaradan daim başarılar nasip etsin.”

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu