Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Önemli olan halkın duasını almak

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İl Genel Meclisi Mayıs ayı toplantısı Vali Ali Kolat’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Vali Kolat, “Önemli olan hizmet etmek ve halkın duasını almak” dedi.
BÜTÇE SINIRLI
Toplantıda konuşan Vali Kolat şunları söyledi; “Hepinize hayırlı uğurlu olsun. Hepinizi tebrik ediyorum. Önemli sorumluluklar üstlendiniz. İl Özel İdaresi’nin karar organı olarak, sizlerin alacağı kararlar, icra organı olarak bizler tarafından yürütülecektir. Bir kısmınız yeni seçildiniz. İl Özel İdaresi neler yapıyor, neler yapabiliyor bunları biliyorsunuz. Önemli olan bundan sonra hep beraber Kırıkkale’mize, köylerimize nasıl hizmet götürebiliriz ve halkımızın, milletimizin nasıl duasını alabiliriz bütün amacımız bu olacak. Bu vesileyle hep beraber elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Malum İl Özel İdaremizin bütçesi sınırlı. Daha çok İl Özel İdare KÖYDES işbirliği yapmak suretiyle daha çok hizmet yapmanın yolunu sürdürüyoruz.
VATANDAŞIN TEBESSÜMÜ ÖNEMLİ
İhale ettiğimiz zaman ciddi manada kaybımız söz konusu oluyor. Ama ihale etmeyip ortak alımdan malzemelerini alıyoruz. Ondan sonra ekipmanlarımız var, araçlarımız var, personelimiz var. Onlarla da biz KÖYDES hizmetlerini yerinde yapmak suretiyle, ihale usulü yapılan işlerden daha çok yarar sağladığını gördük. Bunun dışında bir performans programı yapıldı. Bu performans programı sonucunda da alınan kararlar uygulamaya konuldu. İmkânlar nispetinde elimizden gelen çabayı, gayreti göstereceğiz. Şunu da belirtmek gerekirse; biz İl Özel İdare olarak, kamu kurum ve kuruluşları ile birlikte Valiliğimiz sizlerle iç içe, gönül gönüle kapımız açık olacak. Taleplerimiz karşılıklı iletilecek. Elimizden gelen imkânlar nispetinde bütün meclis üyelerine yardımcı olmaya çalışacağız. İnşallah güzel hizmetler yapmaya vesile oluruz. İnanın bir köye hizmet götürdüğünüz zaman vatandaşın tebessümünden memnuniyetini anlıyorsunuz. Su götürüyorsunuz hayırlı bir iştir.
SON YILLARDA GÖÇ AZALDI
Köylerimizde maalesef Anadolu’nun çoğu köylerinden, beldesinden büyük göç verilmiştir. Ama son yıllarda bu göçler önemli ölçüde azalmıştır. Ayrıca geri dönüşlerde başlamıştır. Köylerde ev yapıyorlar. Emekliler geri dönüyor. Onlarla birlikte çocukları geliyor ve köy hayatı yaşıyorlar. Şehir hayatı sıkıcı olduğu için herkes toprakla buluşmak, bir yeşil alana gitmek anlamında köylerimiz her geçen gün değer kazanıyor. Bizim de amacımız bu köyleri daha yaşanabilir bir hale getirmek için hep beraber çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ben tekrar hepinizi hayırlı uğurlu olsun diyorum. Görevlerinizde kolaylıklar diliyorum” Toplantıda gündemdeki maddeler görüşülerek karara bağlandı.
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
ilhat
ilhat
5 Mayıs 2014 21:10

köylere tüketen emekli degil, üreten insanlar lazım.

Başa dön tuşu