Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiManşet

ORKÖY desteklemeleri görüşüldü

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Balışeyh Işıklar Köyünde “ORKÖY Desteklemeleri” konulu  bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Hedef gelir düzeyini artırmak

Toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, Orman Su işleri Kırıkkale Orköy Şube Müdürü Mustafa Pekdemir, Balışeyh İlçe Müdürü Oğuzhan Guni, Işıklar Köyü Muhtarı Ali Bedir, teknik elemanlar ve çiftçiler katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Recep Kırbaş; Kırıkkale’de 34 tane orman köyü bulunduğunu, bu köylerde yaşayan çiftçilerimize tarımsal ve hayvansal konularda destek olmak istediklerini, bu amaçla da Genel Bütçe, Özel İdare Destekleri yanında Orman ve Su İşleri Bakanlığının desteklerinden de yararlanarak projeler uygulamak ve çiftçilerin gelir düzeyini arttırarak refah seviyelerini iyileştirmek istediklerini söyledi.

Desteklemeler anlatıldı

Toplantıda daha sonra Orköy Şube Müdürü Mustafa Pekdemir tarafından Orman ve Su İşleri Bakanlığının kendilerine bağlı köylerde uyguladıkları projeler ve bu projeler için gerekli şartlar ve geri dönüşlerin nasıl yapılacağına dair bilgilendirme yapıldı. Mustafa Pekdemir yaptığı bilgilendirmede ORKÖY destekleri kapsamında arıcılık, yarı açık hayvan yetiştiriciliği, meyvecilik, bağcılık, mantarcılık, uzun boylu ağaç yetiştiriciliği gibi ekonomik içerikli desteklerin yanında güneş enerji sistemleri, ev mantolama sistemleri ve ayrıca mikro kredi destekleri olduğunu söyledi.

Bazı projelere yüzde 20 hibe

Bu destekleri 3-9 yıl süresinde geri ödenebileceğini, ilk 1-2 yılın ödemesiz olduğunu ve yıllık % 1.5 gibi düşük bir faiz oranıyla bu kredileri kullandırdıklarını, bazı projelerde de yüzde  20 hibe desteği olduğunu söyledi.  Bu desteklerde yararlanan çiftçilerde bir memnuniyet oluştuğunu ve geri dönüşlerde yüzde 100’e yakın bir başarı sağladıklarını açıkladı. Toplantı daha sonra katılımcılar tarafından sorulan soruların şube müdürü tarafından cevaplandırılmasıyla son buldu.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu