Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Teknoloji

PERKOTEK XRAY CİHAZI

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte hayatımıza farklı ürünler de girmeye başladı. Bu farklı ürünlerin en başında ise dedektörler geliyor.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte hayatımıza farklı ürünler de girmeye başladı. Bu farklı ürünlerin en başında ise dedektörler geliyor. Dedektörler bir noktada arama konusunda kullanılmaktadır. Dış ortamda görülen çoğu noktada bu dedektörler kullanılmaktadır. Dedektörlerin içerisinde en fazla kullanılan dedektör çeşidi ise kapı dedektörü adı verilen ürünlerdir. Oldukça güvenli ve hızlı bir arama yapması sayesinde hemen hemen bütün kalabalık noktalarda güvenle kullanılmaktadır. Bununla birlikte giriş çıkışların oldukça yoğun olduğu ve güvenliğin hızlı bir şekilde sağlanması gereken diğer noktalarda da kullanılmaktadır. Ayrıca metal eşyaların girmesinin yasak olduğu, hapishane ve stadyum alanlarında oldukça başarılı sonuçlar almaktadır. Bunun yanında bu dedektörler üzerinde rahatlıkla ayarlama yapılabilmektedir. Bu sayede güvenliği tehdit etmeyecek anahtar, cep telefonu ve kemer tokası gibi ürünler için bu ürünler uyarı vermemektedir. Ayrıca yine ayarlar sayesinde arama bölgesin yoğunlaştırılabilir. Bu özellikle birlikte güvenliğin hassas olması gereken noktalarda bu cihazlar kullanılabilmektedir. X ray yoğun güvenlik sağlamasının yanında aynı zamanda kolay bir kullanım sağlamaktadır. Bu sayede eğitim almış her güvenlik görevlisi bu cihazları kolaylıkla kullanabilmektedir. Cihazların üzerinde bulunan ikaz ışıkları sayesinde, tehlike yaratan nesnenin hangi bölgede olduğu kolay bir şekilde anlaşılabilmektedir.

Dedektörlerin kendi içerisindeki güvenliği de oldukça önemlidir. Bu yüzden bu dedektörler kendi içerisinde farklı bir şifreleme barındırmaktadır. Bu özelliği ile birlikte dedektörlerin kapatılması ve açılması için yetkili kişinin şifreyi girmesi gerekmektedir. Bununla birlikte 10 dakikalık bir zaman dilimi de makinanın açılması ve kapatılması noktasında gerekmektedir. Ürünün bir başka özelliği de fiyatıdır. Kapı dedektörü fiyatı genel olarak diğer yüksek seviye güvenlik önlemlerine göre oldukça düşüktür. Bunun yanında üst düzey makinaların gördüğü işlevi de görebilmektedir. Dedektörün sağlayacağı güvenlik sayesinde mal ve can güvenliğiniz tehlikede olmayacağı için dedektörlerin fiyatı alan kişi tarafından önemsenmemektedir.

Metal Dedektörü İle Güvenliğinizi Garanti Altına Alın

Güvenlik, günümüzde her noktada mutlaka sağlanması gereken bir olgudur. Çünkü güvenliğin sağlanamaması durumunda halk arasında kargaşa, kavga gibi olumsuz olaylar yaşanacaktır. Bu nedenle ortak alanlar içerisinde güvenliğin sağlanması oldukça önemlidir. İşte bu nedenlerle dış ortamlarda güvenliği sağlayabilmek amacıyla teknolojiden yararlanılmaktadır. Güvenlik firmalarının üretmiş olduğu metal dedektörü sayesinde kalabalık alanlara girişlerde el ile arama yapmak yerine bu cihazlar kullanılmaktadır. Çünkü bu cihazlar metallere aşırı bir şekilde hassasiyet duymaktadır. Bu yüzden herhangi bir tehdit durumunda alarm vermektedir. Kolay taşınabildiği için farklı ortamlara götürülme imkânı da bulunmaktadır. Ayrıca içerisinde bulunan teknik parçalar sayesinde metal hassasiyeti ayarlanabilmektedir. Bu ürünlerin kullanılması güvenliği sağlama aşamasında insanlara büyük bir hız kazandırmaktadır. Çünkü el ile yapılan aramalar uzun süre gerektirmektedir. Bunun yanında aynı süre içerisinde dedektör vasıtasıyla daha fazla kişi aranabilmektedir. Bu ürünler aynı zamanda pilli veya şarjlı olduğu için oldukça ekonomiktir.

Bu araçların yanında dış ortamlarda güvenliği sağlayabilmek amacıyla boy dedektörleri de kullanılmaktadır. Bu dedektörler vücut üzerindeki tek bir noktayı aramak yerine bütün vücudu tek bir seferde arayabilmektedir. Bu sayede gözden kaçan bir nokta olmadan aynı zamanda tarama yapılabilmektedir. Ayrıca üzerinde bulunan ayarlar sayesinde arama yapılacak alanın hassasiyeti ayarlanabilir veya sadece belirli bir nokta için arama ayarlanabilir. Bu cihazlar frekanslar aracılığı ile çalıştığı için insan sağlığına da herhangi bir etkisi yoktur. Bu dedektörler içerisinden geçildiğinde radyo frekansları metal içerisinden geçemeyeceği için alarm vermektedir. Bunun yanında metal dedektör fiyatları ile de farklı bir kullanım sunmaktadır. Mağazalarda kullanılan oldukça yüksek fiyatlara satılan x-ray cihazları yerine bu cihazları kullanarak da iyi bir güvenlik önlemi almış olursunuz. Üstelik bu cihazlara vereceğiniz ücretler bu detektörlere vereceğinizden çok daha yüksektir.

El Dedektörleri İle Güvenliğinizi Sağlayın

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, güvenlik alanında da büyük adımlar atılmaya başlandı. Güvenliğin, en çok sağlanması gereken noktalardan birisi de toplumsal alanlardır. Günümüzde bu alanlarda güvenliğin sağlanabilmesi için x-ray cihazları kullanılmaktadır. Ancak bu alanlara giren kişi sayısının fazla olması nedeniyle ayarları genellikle düşük seviyede tutulmaktadır. Durum böyle olunca herhangi bir tehdit karşısında güvenlik sorunu ortaya çıkmaktadır. İşte böyle bir durumu önleyebilmek için teknoloji devleri el dedektörü adı verilen araçları geliştirdi. Bu araçlar sayesinde arama yapılan noktalardaki tehlikeler kısa bir süre içerisinde tespit ediliyor. Üstelik el dedektörü fiyatları, günümüzde mağazalarda bulunan x-ray cihazlarından çok daha ucuzdur. Bunun yanında dikkatli bir şekilde kullanıldığında üst düzey koruma sağlamaktadır. Bu özelliğinin yanında bu dedektörler küçük metallere yakın mesafede tutulduğunda, büyük metallere uzak mesafeden tutulduğunda ikaz ışığı yakmaktadır.

Dedektörler genel olarak karmaşık bir sistemi içerisinde barındırmaktadır. Bu nedenle bu ürünler yurt dışından ithal olarak getirilmektedir. Satılan ürünlerin belirli bir süre garantisi bulunmaktadır. Ürünlerin arızalanması durumunda yine garanti kapsamında bakımı yapılmaktadır. Ayrıca ürünler yurt dışından toplu halde geldiği için el dedektörü fiyatı diğer güvenlik önlemlerine göre düşük tutulmaktadır. Bu dedektörler yakın aramalarda büyük bir önlem sağlamaktadır. Bu yüzden büyük mağazaların çoğunda bu dedektörlerin genel olarak kullanıldığı izlenmektedir. Ayrıca fiyat bakımından da uygun olması, küçük işletmelerde de kullanma ihtimali sunmaktadır. Eğer güvenlik önlemi almanız gereken bir nokta bulunuyorsa, bu aletlerden sipariş ederek işyerinizin güvenliğini sağlayabilirsiniz. El dedektörlerinin yanında kapı dedektörü de mağazalarda kullanılan bir başka önlemlerdendir. Bu dedektörler güvenliği sağlamak için yapılan kontrollerin hızlı olması bakımından oldukça iyi araçların arasında yer almaktadır. Ayrıca üzerinde bulunan ayarlar sayesinde güvenlik seviyeleri farklı şekillerde ayarlanabilmektedir.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x